Trening, trening…

Denne påska har stått i «treningens tegn», og det var dags for ny treningsøkt idag. Møtte Anne og Helene i Lillestrøm idag, for en lydighetsøkt.

Vida fikk trent både fri ved foten, innkalling, hals, kryp og fremadsending. Og så har vi tullet rundt på gresset idag. Vida vil tulle, og jeg må ikke glemme den delen av hennes trening selv om jeg har fått Noomi nå. Det er så lett å skal være effektiv når man har to hunder, at man glemmer hva som er viktig for den enkelte på slike områder. For Noomi er det å få trene og leke. For Vida er det å få henge litt ute sammen med meg, tulle, lekesloss og slike ting også.

Jeg var veldig fornøyd med fremadsendingen hennes idag. Første sending går jo taktskiftet veldig greit, og hun saknet farten utrolig bra! Andre sending (dvs andre strekke egentlig), så bruker hun å ha et litt sent taktskifte. Klikket en gang for 7 galloppsteg, og andre gangen hadde hun et flott taktskifte og en helt super fart videre!!! 😀 Dvs meget sakte da. 😛

Noomi fikk et spor på ca 60 meter kanskje. Med fire gjenstander i og to buer. Det var på gress, og ca en time gammelt. Det gikk forholdvis greit. Hun markerte på en skogspinne, fant begge lekene sine og en pinne tok jeg vekk før hun fikk den i nesa, fordi jeg ikke var fornøyd med hvordan hun jobbet da.

Så fikk hun en liten lydighetsøkt også. Sitt, dekk, stå, kontakt og apport. Og hun er kjempeflink synes jeg! Fineste jenta mi! Har hatt fire økter nå uten lyd på dekken, så det ser ut som om min teori der har fungert. De gangene hun la seg med lyd, så tok jeg tak i sela og dro henne ut av posisjon. Trur at Noomi lager lyd veldig bevisst, og et gjør det mye lettere å jobbe med.

Etterpå var vi og gikk tur ved Lutvann, uten å bli spist av ulv og det hele. Så jentene har vært snille og stille i kveld.

Fikk tatt noen bilder også idag, selv om jeg endte med å måtte knyte fast en viss en siden hun stakk fra meg. Irriterende, men de to gangene hun har gjort det, har begge gangene vært til Inouk av en eller annen grunn. Hun fikk hilse på Tabita idag også. En godt voksen engelsk springer spaniel dame, som ikke synes så mye om valpemas. Og Noomi var utrolig flink og responderte på Tabita sine tilsnakk (som var fornuftig og med korrekt tyngde ovenfor Noomi). Slike hunder er gull verdt!
Jobbet litt mer oppstilling på Noomi idag også. Hun er ikke såååå ekstremt villig til å la seg stilles opp å stå en liten stund, men trening hjelper. En hver schäfer må da kunne stå skikkelig så man kan ta oppstilte bilder av de. 😛 Jeg er veldig spent på eksteriøret til Noomi forresten. Foreløpig virker hun veldig lovende synes jeg!

Men bildene:

Nå er påska over, og det er jobb igjen i morgen. Det har vært veldig mye fin trening denne uka i godt selskap. Selv om vi ble hjemme i stede for å reise vekk som planene egentlig var. Det ble jo spormarker her likevel! Noomi har fått en god start allerede i skogen synes jeg, og jeg gleder meg nå til å utvikle henne videre. Og Vida har fått dyttet litt motivasjon i igjen, etter vinterdvalen sin…

Dessverre har nettet vært nede mesteparten av kvelden her idag, så jeg fikk ikke gjort halvparten av planene mine engang, men sett desto mer film da. 😛

2 Responses to “Trening, trening…”

  1. Ingrid Says:

    Fina vovvar du har:-)

  2. Mikkel Says:

    Tusen takk. 🙂

    Jeg er overraskende nok veldig enig da. 😛

Leave a Reply