Valpekurs i turbofart

Det var i hvert fall den følelsen jeg satt igjen med på slutten av kurskvelden igår. Og helt ærlig, er jeg ikke akkurat redd for utholdenheten til denne frøkna når hu blir voksen. 😉 Hu er tross alt bare 4 månder nå, og allerede så virker det som om hun orker å jobbe, så lenge jeg gidder å finne på noe til henne å gjøre… Heldigvis så kan hun roe seg også da om jeg setter meg ned med henne, og det er en utrolig fin side med henne…

Vi skulle eksempel jobbe med kvalitetssikring av sitt med DZ igår. Men på den tiden Aase hadde planlagt at vi skulle gjøre det, så hadde jo Noomi klart å gjøre sikkert 50 repetisjoner om vi bare hadde trent på sitt. Hun har en hurtighet og en intensitet som ikke helt kan sammenliknes med «normale» valper…
Så vi trente både DZ på sitt, dekk og stå. Og lille turbovalp ville bare mer og mer, så vi endte med å jobbe med kassa og utgangsstilling og bakpartskontroll en del også. Det ble litt handtarget også, mens godbitkoppen er enda hard å få til for henne, så det ble ikke mye «gå pent i bånd» trening på oss. 😛 Den biten kan jeg uansett ta hjemme, så ingen krise akkurat.

Noomi tigger allerede om aktivitet. Om jeg ikke gjør noe med henne, så stempler hun meg med forbeina for å få meg til å se henne. «Trene! Trene! Trene!» trur jeg hun sier. 😛 Hun er en skikkelig belønningsjunkie allerede, og er like hekta på mat som på leker. Hadde planer om å la vær å kampe i tannfellinga, men den som mister tennene er ikke enig i det. Så vi kamper enda, om enn ikke alt for voldsomt.

Hun kler for øvrig kallenavnet sitt partysvensken, men det er ikke midt på natta hun lager fest. Den kommer gjerne i 12-13 tiden etter nattevakt. Da er det full fart og moro i senga mi, for hun kjeder seg og synes jeg er kjedelig som sover. Men etter å ha holdt fest et kvarters tid, så bruker hun å roe seg igjen så jeg får sovet mer. Når klokka ringer, er det full fest igjen. Dette er noe som kommer å gå seg til garantert, hun må bare lære at døgnrytmene her er at det er natta når jeg sover, uansett når det er på døgnet…

Jeg er heldig som har denne lille turbovalpen min. Hittil er hun alt jeg hadde ønske om, og enda litt til. Og jeg er ufattelig spent på hva framtiden med henne vil bringe!

Leave a Reply