Sesongstart

Da var sesongens startet for oss. Og egentlig er ikke resultatet fra dagen overraskende, hverken det positive eller det negative.

Vi startet i skogen.

Sporoppsøk: Vida var ivrig, og gikk faktisk ganske godt ut. Startet litt tidlig å gå sikk-sakk, og hadde en sakte men sikker fremdrift. Fant sporet og valgte riktig. Så det er tydelig at de siste treningene har fungert veldig bra. Og vi endte med 8.

Spor: Et festlig spor med varierende terreng. Vi fikk med oss 7 pinner. Jeg fant ikke mottaker da jeg kom i mål, så jeg var overbevist om at jeg hadde gått ut på tiden. Så tok med meg pinnene og dro for å hente papirene mine og komme meg hjem. Så ble det litt usikkerhet rundt det, og jeg tok feltet i det minste mens jeg ventet. Jeg hadde tross alt hatt problemer ett sted, og da går klokka fort… I tillegg så følger jeg ikke med på tid overhode i sporet, siden Vida er ikke en hund man pusher på for å få opp tempo for å rekke en eller annen tid.

Felt: Vida søkte fint. Hun slo godt på gjenstandene og fulgte opp. Avslutningene våre var ikke bra, men det var bevisst fra min side siden jeg merket hun var litt «seig» når hun kom inn. Fikk kommentar på farta til Vida i feltet, men akkurat det tar jeg ikke tungt… Med tanke på at hun plukker fult de aller fleste gangene. 😉 Vida slår av på farta når forholdene blir vanskelig rett og slett.

Så fikk jeg rede på at jeg hadde kommet inn tidsnok til sporet, og at sporlegger hadde sett og hørt meg, men jeg hadde hverken hørt eller sett henne… Så da ble det 9 i stede for 0.

Så kom lydigheten, og den var nok veldig resultat av at Vida ikke har blitt «holdt igang» denne uka. Og hun var både seig og treg å jobbe med.

Fri ved foten: Her gikk det sakte synes jeg, og jeg fikk holde en fart som Vida hang med på. Får trekk for trege sitter, og det veit jeg er et problem på Vida. Fikk kommentar at det ellers var en pen øvelse, og det skal hun ha. Hun går faktisk pent ellers. Ble 8.5

Innkalling: Her kommer hun på første kommando, men stopper. Roper på nytt og gir henne ståkommando. Da setter(!!!) hu seg. Resten var ganske greit. Fikk 5.

Fremadsending: Siger bare ut første veien, men holder seg innafor. Kommer ikke skikkelig på innkalling, og blir gående 2 meter bak meg til vi vender. Må gi henne en DK for å få henne på plass til neste sending. Her kommer takskiftet for seint, men jeg har nå en kommando for å få henne ned i tempo. Så ny DK. Og det ble 5.

Kryp: Ikke den beste overhode. I tillegg så reiste hun seg i underkanten av 1 meter før slutt… Så det ble 0.

Hals: Litt tregstartet og så flytter hun litt på rumpa. 7.

Fritt hopp over hinder: 9. De frivillige sittene hennes fungerer på konkurranse og! 😀

Apportering av metall: Treg og skjev sitt. 8.5

Apportering av 4 kg: Ikke korrekt avlevering, DK. Ble 7. Neste gang skal jeg droppe DK trur jeg, og la hu bare stå der…

Stige: Dro litt i fra meg, og er litt usikker ned. Ble 9.

Fellesdekk: 10

Totalt ble det 499 poeng og 4 plass. Ikke så mye å rope hurra for akkurat, men men. Bedre lykke neste gang. Som faktisk er om en uke. Da skal jeg nok holde Vida i gang mye bedre på appellen, og det bør gi uttelling…

Hjemme igjen så feiret Noomi og Vida dagens mindre gode resultater med å feie meg overende i trappa… O.o

3 Responses to “Sesongstart”

 1. inga Says:

  Grattis m sesongstart 🙂

 2. Ann-Margret & Vinja Says:

  Hej Mikkel. Vad kul att du och Vida har varit ute och tävlat. Har ni tävlat i Norge eller Sverige och vilken klass tävlar ni i?
  Skiljer det mycke på momenten att tävla i Norge mot Sverige?

  Även om inte lydnaden gick som du tänkt dig så var ni ju jätte duktiga i skogen 🙂

  //Ann-Margret

 3. Mikkel Says:

  Denne gangen var det i Norge vi var, men neste helg skal vil til Sverige. Ulricehamn. Vi går i Elit klasse.

  Veldig små forskjeller. På krypen så vinkler vi enten høyre eller venstre, mens dere har begge deler.

  Og på sporoppsøket så har ikke vi noen rute lengre. Ellers er det likt.

Leave a Reply