Appelltrening og asfaltspor

Og da var treningen for stevnet til søndag startet. Og Vida skal være i gang samtlige dager denne uka, og håper da at vi gjør en bedre prestasjon på appellbanen til søndag enn vi gjorde i helgen som var.

Vi gikk igjennom samtlige øvelser untatt hopp og fellesdekk. Og det var en kvikkere og mer engasjert Vida som var på banen i dag i det minste.

Fri ved foten jobbet vi med raskere holdter. Det blir nok ikke så raskt som jeg ønsker at det skal være, så kvikk er hun ikke i reaksjonene sine rett og slett. Men det kan bli bedre enn det hun av og til presterer. Og idag var det ganske bra. Og vi fikk belønnet for mange gode holdter.

Innkallinga jobbet vi kun med at hun skal løpe i full gallopp forbi punktet ståkommandoen kommer. Stoppet av seg selv første gangen, men ellers gikk det bra de resterende repetisjonene (ikke så rart siden hun har fått belønning for å løpe… 😛 )

Etter innkallinga tok vi en kryp der jeg nå har startet å veksle på hvordan den foregår. Slik at hun skal være klar for hvordan det er i Sverige. Så idag krøp vi venstre, høyre, holdt og så holdt. Og hun hadde fin jamn fart og var ganske grei mhp hvor lav hun var.

Halsen var bra i dag, men flyttet seg ørlite på andre halsning. Ny repetisjon, og hun satt rolig.

Så fikk hun en pause der Noomi fikk trene litt. Før det var ut av bilen igjen og rett på en innkalling der hun holdt farta helt til belønning.

Fremadsendinga så hadde hu fin utsending første veien, men ville først bare ut i trav andre veien. Avbrøt henne og sendte henne på nytt. Ny traving, ny avbryting og da gallopperte hun og hadde et fint taktskifte. Tok en innkalling og fikk henne kommandert på plass og belønnet for det. Men da setter hun opp travet sitt etterpå for å forte seg til innkallingen kommer. Et evinnelig prosjekt denne øvelsen. Dessverre så dømmes det litt av hvert her, og den jobben mange av oss legger i å få et skikkelig taktskifte er lite betalt, når hunder som traver hele veien får veldig høye poengsummer…

Så kjørte vi apporteringer. Metallen var bra, men hun ville plutselig ikke sette seg inn igjen med tungapporten. Så da fikk vi repetert litt på avleveringene der. Utrolig mye rart den hunden har fått for seg akkurat nå egentlig…

Noomi fikk to økter ute. Vi trente på sitt, dekk og stå og bittelitt på apporten med metallapport. Metallen var ikke den mest populære tingen, men hun kom nå med den til slutt.

Derimot har hun fått dreisen på stå nå, og er dyktig på både dekk og sitt. Og vi starter å få flyt på de og legger på kommandoer nå. Så jobbet vi også med bli sittende, noe som er litt vanskelig for små valper med lopper i blodet. Hun vil veldig mye, hele tiden. Og er ikke bare bare å klare å ha alle labbene på bakken bestandig da. Så en liten sprettballschäfer er hun.

Rett før møtet ikveld, fant jeg ut at jeg skulle gå et asfaltspor med Vida. Og som sagt så gjort. Det ble ca 100 meter langt med tre gjenstander. Startet på gress, gikk over på noen slags «hellestein» som man bruker på gårdsplasser ofte og så ut på asfalten. Sporet var ferskt.

Gresset gikk uten problemer, skiftet til steinene gikk veldig bra og, og tydelig at lukten sitter godt på det underlaget. Sporet veldig bra og nøye der. Så over på asfalt. Slett bittelitt i starten, men kom igang og løste dette fint. Tydelig at hun har blitt sikrere på seg selv når det kommer til hardt underlag! Veldig positivt! Alle tre gjenstandene ble funnet forøvrig. Bruker bittesmå trepinner som oftest på hardt underlag.

Så var det møte i hundeklubben, før vi endelig var hjemme igjen i ellevetiden. Så ny dag på farten i morgen med både trening og kurs…

Leave a Reply