En effektiv dag

Noen dager blir bare mer effektiv enn andre, og idag er en av de. Jeg har fått gjort utrolig mye, nesten så jeg lurer på hvordan jeg kan kalle dette friuker. For fri har man ikke, om man ikke ser bort i fra at jeg ikke er på jobb da. 😛

Siden jeg reiser bort i helgen, og min «diett» ikke akkurat tilsier at jeg finner så mye fornuftig mat på veien, så har jeg tatt en økt på kjøkkenet idag for å kunne ha med meg mat i helgen. Og det ble nå laget «litt» mat. Skal ikke akkurat sulte for å si det slik.

Fikk en treningsøkt sammen med Anne idag. Dro opp til Nitterdal, og så la jeg ut et spor til Inouk og et lite pinnespor til Noomi.

Da Anne kom, var Vida første til pers med oppsøket. Det var vel på ca 50 meter, og hun fikk påvirkning av Anne der ute. Satte henne i bilen noen minutter, før vi gikk opp igjen. Og for et oppsøk! Det var akkurat slik jeg vil ha det! Rett ut i jamnt trav hele veien! Tok også riktig vei.

Noomi hadde et spor på jordet. 5 pinner inkludert slutten, og 20 skritt mellom hver pinne. Så superspornøye på dette underlaget var hun ikke akkurat. 😛 Det gikk litt hit og dit med henne. Men hun slo og plukket alle pinne. Hun er en ganske naturlig apportør av seg. Jeg foretrekker passive markeringer, men kommer nok til å la hun velge. Forhåpentligvis får jeg henne til å bli ved apportene etter hvert selv om hun plukker de. Jeg aner jo ikke enda hvor langt bak jeg blir å gå i lina på henne… Vida går jeg jo bare 3-4 meter bak, ofte nermere. Men det er jo det som fungerer for oss der.

Så kjørte vi felt. Hadde plassert to gjenstander i hvert hjørne som vanlig, en kopp flytende rundt i en bekk og en sokk inni noen trerøtter. Vida plukket de to hjørnene først. Så fikk hun ferten av sporet som jeg hadde lagt ut til Inouk, og som vi hadde gått. Og hun startet faktisk å gå sporgata alene bakover! 😮 Noe selvstendig med nesearbeidet sitt har nå den frøkna blitt. Kallet henne inn, og hun kom i full fart. Og søkte videre i feltet etterpå og fant koppen i bekken. Gav oss der.

Etter Inouk sin tur, så var det Noomi. La ut en sokk til henne, og gikk tilbake til grunnlinja. Det lå ute en handske fra Inouk sitt felt, og på vei ut i feltet fikk Noomi fert på den og leita den opp og kom tilbake med den. Det er tydelig at hun starter å bruke nesa si litt mer nå. Sokken var glemt da, men men. Ny ting ut, og hun løp ut og søkte og fant den også. Da vi skulle plukke inn sløyfene og hente den siste gjenstanden, så fikk Noomi denne i nesa og søkte den opp og kom med den. Flinkeste jenta mi det!

Så bar det hjem til noen timer på kjøkkenet og litt middag til både to og firbeinte. Noomi er så heldig at hun skal på ferie denne uka, og slippe å være med til Sverige. Har også fått låne dekken til Vida med SBK på, og så skal jeg se om jeg får bestilt meg et nytt et til Vida… Hun burde vel ha skiftet ut det hun har, men så er det jo litt nostalgi i slikt da. Det har vært med oss hele karrieren vår hittil…

Noomi har forøvrig vært en tur til dyrlegen idag. Hatt litt puss i det ene øret, og det var visst en ørliten bakteriell infeksjon der. Så hun har fått dråper til øret sitt. Akkurat nå er jeg litt tvilsom om jeg skal fortsette å bruke den dyreklinikken noe mer, siden jeg har truffet på denne dyrlegen hver gang de siste gangene. Og jeg trives ikke med han overhode. Han er for brysk og hardhendt med hundene etter min mening, og er fæl til å skulle kommandere de rundt hele tiden. Det ble ikke så veldig positiv tur for Noomi idag, så fra nå av skal jeg enten bestille time hos en annen en, eller gå tilbake til Oslo Dyreklinikk trass i at de er svindyre i forhold… Han som avlivet Nirm har jeg ikke sett på en stund, og han er jo både dyktig og hyggelig, og flink med hundene.

Leave a Reply