Halvt hund, halvt…?

Det sies av og til at schäferen er halvt hund, halvt frosk. Det gjelder jo eksteriørvarianten, så at Ingrid har blandet inn frosk i Noomi anser jeg som ikke helt trolig. Det jeg derimot mistenker at hun har blandet inn, er kenguru og krokodille. Noomi spretter rundt som en annen kenguunge på tur. Skulle passere de andre valpene på kurset igår, og med en gang jeg satte opp farten litt, så sluttet hun å gå, men spratt bare bortover med nesa i skuldrehøyde på meg (ok, det er ikke SÅÅÅ høyt opp, men Noomi er enda liten!!). I tillegg så føles hun som en krokodille til tider, som klapper kjever sammen over det som beveger seg…

I går var siste dagen på det første valpekurset vårt. Siden jeg sånn egentlig ikke hadde planer om å gå valpekurs først, så har det blitt tre. Dette var jo et normalt kurs der vi egentlig lærer å gå pent i bånd, sitte og slike normale valpeting. Men som jeg har gjort litt som jeg ønsker veldig mye. 😛 Håpløs deltager regner jeg med, men regner med at Aase klarer å leve med det. 😛 Om ikke alt for lenge starter et konkurranserettet valpekurs, og i august så kommer det et konkurransekurs for unge hunder. 🙂 Så det er jo ikke et direkte tradisjonelt valpekurs da. 😛

Noomi var superNoomi som vanlig. Hun har intensitet så det holder, ivrig og er hurtig å jobbe med. Med Vida kan jeg legge litt planer underveis i treningen, men med Noomi så må jeg planlegge først og så trene. Hjernen min klarer nemlig å ikke å henge med om jeg skal gjøre alt samtidig. Hun er rask, responderer raskt på ting og ting skjer veldig fort i det hele og store med henne. Hun er i tillegg en smule utålmodig, og stempler meg om jeg ikke følger med på at hun er flink.

Hun er så utrolig morsom og givende å jobbe med. Gir så enormt av seg selv hele tiden. Ser jo at hun blir fortere sliten enn de andre valpene vi var på kurs med, men med hennes aktivitetsnivå og intensitetsnivå, så anser jeg det som helt normalt.

Hun har fått grei flyt på enkelte av øvelsene sine nå. Enda bærer hun jo preg av å være litt valp, så hun forstyrres jo lettere enn en voksen hund. Men synes hun jobber utrolig bra. Hun tar opp igjen det hun holder på med så fort hun får spist godisen sin.

Det merkes at valpelisensen er i ferd med å gå mer og mer ut nå. Vida har mindre lunte ovenfor henne, og sier i fra på en annen måte om hun ikke oppfører seg slik som Vida mener man skal oppføre seg. Noen ganger må jeg hjelpe til å styre dette litt, slik at Vida slipper å ta alt ansvar. Som stjeling av tyggebein, ikke lov å bite Vida i nesa når Vida vil sove, at man tramper nødvendigvis ikke oppå Vida når hun ligger i sofaen og at når de koples opp, så er det slutte med å herje.

Nå er vi straks halvveis i arbeidsuka mi. Akkurat nå er jeg inne i en litt lei periode på jobb, der jeg savner mentalte utfordringer… Kommer alltid til å ha slike perioder på jobb, da dette var overhode ikke planene mine karrieremessig. Men av og til må man bare ta det livet har å by på. Det går over, særlig når jeg får fri… 😛 Og så får man bare heller gjøre det man ønsker på fritiden, selv om man ikke har den mest spennende jobben her i livet.

One Response to “Halvt hund, halvt…?”

  1. Aase Says:

    Dere har vært morsomme å ha på kurs, selv om du saboterer opplegget mitt fulltstendig;)
    Med en erfaren eier og en aktiv brukshund, så blir det fort uro i rekkene . lykke til på konkurransekurset!

    Vi ses jo på kurs om ikke så lenge:) (og sikkert på en og annen trening også..)

Leave a Reply