Plutselige konkurranser…

Da var man atter tilbake i Sarpsborg for en rask overnatting og hundepass, før Vida og jeg setter kursen mot Sverige i morgen tidlig. Eller, i natt er vel heller egentlig mer korrekt. Og faktisk lunsjtid i min verden. 😛

Dagen idag har vært travel rett og slett. Lett for å bli slik når man plutselig skal konkurrere… Måtte snike meg til noen timers søvn, så opp for å møte noen sporleggere. Vise de terreng, opp på Hvalstjern for å pakke pinner. Legge spor til jentene, merke et oppsøk til et reservespor. Så fikk jentene litt trening.

Noomi fikk et spor som antakelig var i overkanten av 100 meter. Bare pinner i, og jeg merker det nå for å kunne se hvor hun går i forhold til hvor jeg går. Bruker normale spormerket ved start og slutt, og så bare små klesklyper underveis. Hadde fire pinner i + slutten. Hun markerte alle pinnene, og var ivrig på å finne de. Hun er naturlig apportør i sporet, så jeg kommer til å beholde det i stede for å gå for dekkmarkeringer som egentlig var planene. Liker å jobbe med det som er naturlig for henne. Ellers var hun nøye. Gikk litt over en vinkel, men tok seg inn raskt. Og var ute et sted og sjekket litt, men tilbake i sporet. Og utrolig fornøyd med seg selv når hun finner noe.

Vida fikk et lite spor på underkanten av 200 meter. Ikke noe andre utfordinger, enn at en pinne havnet sånn ca 1 meter før en vinkel. 4 pinner, som vi lekte MYE med… Og hun var helt i hundre. Forrige søndag ville hun ikke videre i sporet, idag ville hun ikke inn fra skogen…

Så kjørte vi en kort lydighetsøkt. Og bortsett fra litt for høy fart på fremadsendingen, så var det veldig bra! Hun var glad og fornøyd og ivrig.

Planene for i morgen er å finne godfølelsen vår igjen. Legge vekk resultatmål, og fokusere på de små tingene igjen. Og det viktigste, ha det gøy. Skal bruke litt tid på pinnene i sporet i morgen, med fare for å gå ut på tiden. Og gjør vi det, så gjør vi det. Lang tur for lite igjen kanskje, men jeg trur jeg har mer igjen for å gjøre det på lang sikt…

Leave a Reply