Certpoeng! :-D

Da var Borås konkurransen over, og vi er noen erfaringer rikere.

Vi startet dagen tidlig. Klokka ringte 02.00, og klokka 03.00 var vi i bilen vei sørover. Fant fort ut at det ikke finnes døgnåpne bensinstasjoner før man kommer til Göteborg, at jeg hadde elendig musikksmak på 90 tallet og at svensk radio har en egen kanal med bølgelyder på om natta…

Trekningen var klokka 07.00. Ikke mindre enn 20 ekvipasjer stilte til start idag. Trakk nummer 17 selv.

Vi startet med fellesdekk, der Vida fikk 10-10.

Så dro alle ekvipasjene til skogen, og vi ble loset ut på lang rekke. For oss med høyt nummer, ble det bl.a. en 20 minutters pause på kjøreturen. Kom fram til sporet, og fikk påvist oppsøket i god tid før dommer kom. Det var utrolig digg faktisk!

Slapp på Vida. Fint driv ut og slår direkte på sporet. Utreder det litt, og blir sittende fast i en liten busk. Fikk henne løs og vi duret videre og kom oss ute av ruta uten å bli tilbakekaldt. Riktig vei! Ble belønnet med 10-10.

Så bar det i vei på sporet. Plutselig oppdager jeg en sporpinne. Vida passerte den med et par cm, uten å slå på den, så jeg starter å se nøye etter pinne. Og det ble flere for meg å plukke. Totalt markerte Vida tre, og jeg klarte å hanke med de 5 andre, så det ble faktisk fult hus! Skjønner ikke helt hvorfor hun ikke slo på de… Men jeg er imponert over at jeg klarte å få med meg fem, for de lå ikke like lett til alle steder.

Så bar det inn til klubben, og vi fikk oss en times pause før lydigheta. Varmen tok skikkelig nå, og Vida ble veldig preget. Noe som gjenspeilet hele programmet. En fattig trøst er at de fleste hundene var preget idag av den plutselige varmen. 9 hunder hadde brutt sporet også.

Fri ved foten var rett og slett tragisk. Vi har aldri gått en så dårlig fri ved fot faktisk! Noe som gjenspeilet i karakteren 6-6.

Innkallinga var jeg fornøyd med. God fart og gode momenter, men sakker av på siste strekken. 8.5-8.5

Fremadsendinga var heller ikke bra. Manglet taktskifte på andre sending, da bare seg hun. Og ble lang på første sending, selv om hun ikke ble for lang. Innkallingene var dårlig og hun passerte mellom de to ytterste på andre sending. 5-5

Kryp. Høy bak og dårlig fart. 7-6.5

Hals. Så sant ikke «gi hals» er DK, så aner jeg ikke hvilken DK jeg har gitt. Men ble trukket nå for det av en dommer. Ellers rørte hun på stumpen, og ene dommeren trakk for måten hun halser på. 7-7.5

Metallapport. Dårlig avslutning. 8.5-9

Tungapport. Setter seg ikke inn igjen. 7-6

Hopp. Skjev sitt. 8.5-9.5

Stige. Nølende ned. 8-7.5

Ingen nuller, men mye dårlig…

Så var det feltet. Og nå var Vida så tom for energi som det gikk an å bli. Hun plukker inn alle gjenstandene, noe ikke så mange hunder klarte idag. Jeg synes det var utrolig snilt bedømt å gi 9-9 på dette, men dommeren kommenterte at trass i at hu var helt ferdig fysisk, så gav hun faktisk ikke opp! Og det skal hun ha. Søkte gjorde hun, og nesa har hu i orden…

Totalt endte vi på 564 poeng, og ble nummer 3. Vinneren var for god, så det ble ikke cert på oss, men ekte certpoeng nå i det minste. 😛 Så det ble faktisk en bra poengsum. Ikke vårt beste stevne, men en stor forbedring fra forrige gang. 😛

Under sporet fikk jeg en pinne i øyet. Kjøreturen hjem var rett og slett grufull, men vi kom da oss hjem. Noen timer på legevakten har jeg også fått gjøre idag, og konklusjonen er rift i hornhinna. Så når jeg blir kjørbar igjen, så skal det handles inn briller til bruk i skogen!

Konklusjonene etter dagens stevne:
– Alltid ha med lydbok
– Briller
– Vida må få bedre kondis
– Trene i varme framover
– Jobbe med de feilene vi har i lydigheta for tiden
– Bruke mye bartrepinner i sporet framover
– Glemme alt som heter poeng, resultater, NM, CERT etc. Det er da vi går best…

Så kanskje jeg ikke skal legge henne på hylla helt enda likevel? 😛

4 Responses to “Certpoeng! :-D”

 1. Marthe Says:

  Wow! Jeg synes det høres veldig bra ut, jeg! 😀 Ja, litt rusk på lydigheten, + at hun burde slått på pinnene, men ellers så er det jo kjempe bra!

  Det der er ikke noe hund å legge på hylla, nei. Hvis du slutter å tenke poeng, så kommer certene snikende, og plutselig så er hun B ch!

 2. Carina Says:

  Aaaaav og til så er det kjekt å si «hva var det jeg sa?» *ler* Gratulerer så masse! Litt trening på kondis i varmen, så blir det der bra!!

 3. Ingrid Says:

  Hundarna brukar vänja sig med värmen allt efterhand. Jag upplever det som om det är denna första värmen som är värst för dem. +20 i augusti är ingenting för dem jämfört med i april-maj. Sedan drog du i väg 02.00…;-).

  Du har helt rätt vad gäller inställningen till tävling. Det bästa är att gå in utan prestationskrav och bara ha kul. Måste påminna själv om det inför tävlingen nästa helg..;-).

 4. Inga Says:

  Grattis så flott! Nå er dere inne på rett spor!

Leave a Reply