Litt trening

I dag skulle vi ha startet i Sarpsborg, men det ble jo som kjent ikke noe av det. Men siden jeg var i Sarp i utgangspunktet, og har kjørt rundt med dekkenet til Inouk en stund nå, så dro jeg opp med det og for å se på stevnet.

Fikk først med meg tre felt, og fellesdekken. Hadde Noomi ute under fellesdekken, slik at hun fikk oppleve noen skudd (som er litt pinglete…). Noe som gikk helt utmerket. Vi var og søkte etter litt pølser, samt at hun tilbudte dekk noen ganger. Så da har hun faktisk fått sine første skudd i en dekk. 😛 Hadde ikke regna med at hun reagerte uansett, men siden hun satt alene i en bil da hun opplevde sine første skudd, er det jo alltid interessant å se.

Da konkurransefolkene dro ut i skogen, så tok jeg Noomi opp til feltet og trente litt der. Første gjenstand gikk veldig fint. Men slapp litt vel tidlig på vei inn. Andre gjenstand ble det bare tull med, og hun bare slapp den. Så vi må starte å trene litt på å avlevere ting nå.

La ut et lite spor til henne også. Det var vel ca 130 korte skritt, en åpen vinkel, en spiss vinkel, kryssing av en bred sti/traktorvei og tre apporter. Har også fått hentet gamle «IPO lina» til Vida, som er usannsynelig god å holde i og bare 5 meter. Noe lengre trenger jeg ikke på en god stund. Og ting går litt lettere med en god line merket jeg. Hun var generelt roligere og lettere å jobbe med når hun ikke klarte å nappe lina ut av hendene mine…

Pinnene markerte hun idag uten den store interessen, men lekte masse med de underveis. Regner med at pinneinteressen kommer opp igjen, men idag var sporet det mest intressante. Vinklene gikk hun litt over før hun tok seg inn og løste det. Hun har litt tendens til å øke farta når hun mister sporet. Kanskje det er rapporthundgenene som titter fram? 😛 Kryssing av traktorveien gikk bra, men litt vel mye lukter på sidene der som var litt intressant. Trur det luftes mye hunder langs den veien.

Så tittet vi på lydigheta. Mye bra der, men også ting som ikke var fult så bra. Slik det pleier å være.

Hadde en bitte liten lydighetsøkt også. Trente på sitt og dekk, og litt utgangsstilling og litt med tanke på innkomst. Hun har startet å lære seg kommandoer for sitt og dekk, men kan de jo ikke 100% i alle situasjoner nå. Fri ved foten er nok en stund før vi kan starte med, da hun faktisk må lære seg å gå med alle fire beina på bakken først. Akkurat nå hadde det bare blitt «kengu ved fot», og jeg trur ikke det er helt tillatt. 😛

Bommet litt mer kursstart, og mistet teorien på valpekurset idag. Jeg var sikker på at den var i morgen og at kurset gikk på onsdager. Har jo fått ordnet med å starte sent på onsdager nå framover… Men da får jeg endre det til tirsdager ser det ut som. Evt bare de tirsdagene det er kurs på… Ja ja. Jeg trur jeg har hørt det meste før egentlig, og har vel mine planer om hva jeg ønsker å jobbe med uansett.

Nå renner det tenner ut av Noomi, så det ble bare blod ut av å leke idag. Så nå får det vente med lek til hun er ferdig med tannfelling. Men så matglad som hun er, så er ikke det noe problem uansett. Og så fort tenna er på plass, så regner med at hun sitter i leka igjen. 😉

Så avsluttet vi kvelden med en liten tur innom et spisested med Anne og Anne-Gry, for å få i seg noe mat. Og så bar det hjem igjen. Og nå ligger dyra rett ut og sover.

Leave a Reply