17. mai

Sikkert ikke så mange som har klart å gå glipp av at det er Norges nasjonaldag idag. Og hvordan feire den bedre enn å nyte ekte norsk natur? Eller noe sånt. I hvert fall ble det skogsbunad idag og trening med dyrene.

Først ute var spor i Gjerdum. Vida får bare være med og tusle rundt for tiden, og ikke noe spor til henne. Det får vente. La spor til alle hundene, og så spiste vi frokost i skogen.

Noomi fikk gå sitt lengste hittil. Det ble på ca 300 skritt, ca 1.5 time gammelt, flere vinkler, en spissvinkel og fire apporter. Jeg var ikke helt fornøyd med sporarbeidet hennes idag. Hun vimser litt mer enn hva jeg foretrekker, og er ikke så spornøye som jeg ønsker. Hun markerer de fleste pinner greit, men er litt dårlig på apporteringene for tiden. Henger kanskje sammen med at det ryr tenner til stadig nå. Så jeg tar ikke det så veldig nøye egentlig. Det kommer. Det beste under sporet var faktisk spissvinkelen! Der jobbet hun godt, rolig og nøye. Og jeg syntes vinkelarbeidet hennes tok seg opp utover sporet. Hun bruker litt mer krefter i beina enn hva jeg ønsker. Men god motivasjon og iver. Lett underlag i skog. Kunne sikkert gått ned i vanskelighetsgrad på henne, men jeg synes faktisk hun sporer bedre dersom det er litt mer jobb med sporet enn 100 meter rett frem med en leke i slutten…

Var ikke helt i form pga noe jeg hadde spist igjen, og satte nesa fra skogen litt tidlig. Men heldigvis er det sjeldent langvarig når det slår ut. Etter jeg kviknet til igjen, satte jeg kursen til Anette og møte henne og Maria. En liten lydighetsøkt med hundene, og så fikk Noomi lekt litt med noen hunder.

Vi fikk trent på sitt, dekk og stå igjen. Innkalling i forskjellige situasjoner. Utgangsstilling. Baklengsmarsj. Og starten til forangående i line/fremadsending. Og hun hadde veldig fin fart til targeten idag også! Så nå er det bare å være veldig konsekvent på hastigheta på henne. Fri ved foten er nok enda en stund til jeg starter med, til hun har litt mindre sprett i beina og litt mer moden i hodet.

Så har det blitt tacokveld, litt Masterchef og så gaming. Var en tur hos Anette og Thorstein, og Vida hadde savnet å være på besøk der. Så hun lå lenge og koste i sofaen med hodet på fanget til Thorstein. Noe hun ikke gjør på så veldig mange egentlig.

Det ble tatt litt bilder av skjønnhetene mine idag. Flere ligger på Facebook (for de av dere som er venn med meg der). Anbefales å sjekke ut de bildene! 😀


Noomi og meg.


Hunden er faktisk ganske pen også!


Og norsk har hun blitt også…

Bildene er forøvrig tatt av Anette.

Leave a Reply