Valpekurs + spor

Da var dagen for valpekurs igjen. Siste før sommerferien, så går resten på andre siden av sommeren.

Noomi er seg selv lik. Utålmodig, fjærer i alle hjørner og barnslig. Hun har blitt mye bedre på lek nå igjen, nå som alle tenna er på plass og ingen er løse. Og det er positivt. Vi fikk jobbet med apporten. Den er akkurat slik som den var, med full fart ut, godt grep, og full fart tilbake uten tygg. Så egentlig ikke noe mer å gjøre med før vi har fått utgangsstilling på plass. Noe vi også jobbet med i dag. Og jeg fikk henne egentlig ganske langt bak, noe som jeg er fornøyd med. Og skal passe på å holde. I tillegg trente vi på dekk (der en viss liten en ikke helt har tålmodighet til å ligge spesielt lenge) og et tricks.

Men det morsomste idag var egentlig Vida. Siden Kristin har sagt vi kan gå spor nå, så måtte jeg legge opp spor til henne i et slikt miljø. Ikke sikker på lengden, kanskje 150 meter eller noe. Med fire pinner i og helt ferskt. Startet på gress. Noe som ikke akkurat er problematisk for henne. Så over på grus. Terrengskiftet gikk utmerket, og hun sporet bra og sikkert på grusen. Fant begge pinnene som lå der. Så et lite stykke på gress igjen (der det lå en pinne), før det var over på asfalt. Overgangen gikk bra. Men så prøvde hun å hente litt info fra noe gress igjen. Da hun ikke fant noe der, så tøffet hun videre på asfalten med stor sikkerhet. Ned en trapp, men der slet hun litt forståelig nok. Vinklet også av midt i trappen og fortsatte bortover noen kantestener. Litt trøblete der og, men løste det greit og siste pinne på disse stenene. Veldig fornøyd med henne, og Vida var ikke mindre fornøyd med å endelig få gjøre noe fornuftig! Så det får bli mer sporing på slike ting etter hvert. Har et sted i stentrum av Oslo jeg har ønsket å spore på i flere år nå, så trur søren meg jeg skal dra en dag og legge spor en dag.

Dette her med sporing er utfattelig moro. Å se hva slags miljøer hunden klarer å spore i egentlig. Og den dagen Vida blir pensjonist, så skal jeg se hvor langt jeg kan ta sporet hennes…

Nå ligger hun her med BOT dekkenet sitt på. Så blir det massasje etterpå, før litt øvelser. Og så pakke beinet inn når hun blir litt mer trøtt og skal sove. Dagens spa for frøkna… Hun fortjener nå en gang kun det beste.

Leave a Reply