Sporkurs med Jan Gyllensten

Da var Noomis første sporkurs over. 🙂 Det er litt anderledes å gå kurs med en valp, men likefult veldig læringsrikt.

Fredag startet vi med teori. En god del repetisjon fra fjoråret, men alltid godt med repetisjon. 🙂

Lørdag og søndag var viet til praktisk trening i skogen. Fin spredning på raser.

Et av problemene til Noomi per dags dato, er at hun lar seg lett forstyrre av omgivelser. Egentlig ikke noe jeg bekymrer meg for, jeg trur det retter seg med tiden når konsentrasjonen øker og hun blir mer moden. Hun er veldig umoden for 6 månder synes jeg, men alle hunder modnes forskjellig.

Noomi sporer ganske bra for alderen. Hun har stor iver, og en av tingene jeg setter pris på med henne (av ganske mange) er at hun er på jobb med en gang arbeidstegn for spor blir tatt fram. Hos meg er det sporline. Sele er for meg et sted å sette lina fast i. Da er det nese på med en gang (den står som oftest på), og hun har egentlig kun interesse for lukter som finnes i skogen da og leter etter sporet sitt.

Relasjonen mellom Noomi og meg er bra. Hun har et stort ønske om å samarbeide, og ønske om å leke med meg. Hun leker med uansett hva slags gjenstand jeg har i sporet. Prøvde oss med en skrue, og hun leker like godt med den, som trepinner. Varierte litt med gjenstandene i sporet i helga. Og hun returnerer til meg med tingene for å få lekt mer. Jeg fikk henne i skikkelig bra lekemodus i sporet i helga, der hun virkerlig tigger om å kaste bare en gang til. Har lært henne å «tigge» som lik aktivitet med å dekke. Noe jeg synes faktisk har vist seg å være en god idé, så hun lærer å kontrollere seg med en gang, og ikke jage etter gjenstandene mens de er i hendene mine.

Det vi tok tak i i helga, var gjenstandsarbeidet. Få opp interessen for det. Hittil har sporet betydd mye mer for Noomi enn gjenstandene. Hun har brukt å markere og leke godt med den første, men så har interessen for gjenstandene minsket, og sporet økt. Men etter en del jobbing, så var det ingen forskjell i leken på gjenstandene i det siste sporet vi gikk.

Fikk pratet litt med Jan også om lydighetstrening og tanker rundt det. Noomi er tross alt 6 månder nå, og man får jo stadig høre hvor mange «burder» hun skulle ha kunnet pga alderen. Men egentlig så var han ganske enig i tankegangen min, og det var jeg veldig glad for. 🙂 Er kjekt å vite at man ikke er helt på villspor, så det kommer fortsatt ikke å være noen hast med å lære henne klasse D programmet helt enda… Uansett er det ikke NÅ vi skal være gode. 😉 Det er om 3-4 år når vi skal stabilisere oss på et høyt nivå i klasse A. 😛 Selv om grunnøvelsene skal jobbes med selvfølgelig.

Planene for sporing med Noomi framover, er hverken å øke tid (hun er jo straks oppe på 2 timers spor), eller lengde (hun går mellom 3-400 meter i hvert fall nå). Men å få bedret gjenstandsarbeidet og spornøyaktigheta. 🙂

One Response to “Sporkurs med Jan Gyllensten”

  1. Ingrid Says:

    Hon är kanon din lilla partysvenska. Kan man verkligen prata om en omogen 6 månaders valp? Klart att dom är omogna i den åldern. När ska de annars vara omogna respektive mogna?

Leave a Reply