Noomi til NVH

Dagen i går ble ikke helt som planlagt. Noomi fikk diaré. Ikke noe krise det, det er slikt som skjer med levene vesner innemellom. Hun var i fin form og glad og fornøyd som vanlig. Så får hun et form dropp på kvelden. Ble veldig slapp og dårlig allmenntilstand. Ut og lufte, og der satt hun seg ned og dret store mengder veldig mørkt blod. Hev meg på telefon til Veterinærhøyskolen, og det bar inn dit med henne. Ble sittende å vente en stund, siden fler hunder var inne. To alvorlig syke, der jeg trur faktisk begge ble avlivet.

Så var det Noomi sin tur. Heldigvis ingen indikasjon på at noe som helst satt fast i magen eller tarmsystemet hennes. Ble bestemt at hun skulle legges på drypp med en gang. Gikk utmerket å barbere labben. Dyrlegen ønsket å ha på munnkurv mens hun satte inn venefloden, in case hun plutselig fikk en reaksjon, og at hun selv satt med nesa et par cm fra Noomis nese. Noe jeg overhode ikke har problem med. Ei heller Noomi, for hun syntes det var ganske interessant med alle luktene inni munnkurven, og ble sittende og snuse på den. Men null problem å legge inn veneflod på henne.

Akkurat den munnkurvbiten synes jeg er litt spesielt. Ikke at dyrleger vil sette det på, men at så mange mennesker tar det som en personlig fornærmelse at dyrleger ønsker å være på den sikre siden…

Men så ble vi sittende noen timer for å få i henne væske. Tålmodig liten valp som lå på gulvet ved siden av meg i over 2 timer med veneflod uten å hverken prøve å ta den ut eller være vanskelig. Hun fikk også sprøyte mot sepsis. Dyrlegen berømmet henne for å være en så snill og fin liten valp, og det er jeg jo helt enig i.

Årsaken til dette vet vi ikke, men hun er satt på antibiotika nå i tillegg får skånekost. I morges fikk hun bare velling, mens til middag får hun det samme med litt loff og fiskeboller i. Magen er bedret allerede, og hun er kvikkere og mer fornøyd. Vida måtte som hør og bør også ha fiskeboller i maten sin idag, siden det er noe hun synes er supergodt.

Vida har også vært hos kiropraktoren idag. Og det går framover med henne og hun responderer bra på behandling. 🙂

2 Responses to “Noomi til NVH”

  1. Eva & Elda Says:

    krya på dig Noomi

  2. Inga Says:

    God bedring til begge jentene:)

Leave a Reply