Trening, fysio og burmekking

I går var det treningssamling med valpekurset vi går på. Ikke så mange møtte opp dessverre, så vi var vel bare fire stykker og en instruktør.

Vida fikk jobbe litt med utgangsstillingene sine, og det starter å gå framover med de. Så de er nok i boks om ikke alt for lenge. Foreløpig har vi ikke fått trent noe med fart da, pga beinet hennes.

Noomi fikk og jobbet med utgangsstillingene sine. Hun har fortsåelse for hva hun skal gjøre nå, og runder meg tett og fint som oftest. Hun setter seg også godt bak, noe jeg trur kan være lurt for å ha litt å gå på. Alle mine hunder har gått litt langt foran på fri ved foten, og nå skal jeg prøve å ha en hund som skal gå litt lengre bak. Regner med at hun trekker litt framover når vi starter med fri ved foten uansett, så jeg er ikke akkurat bekymret for at hun blir for langt bak…

Vi jobbet også med forangående i line. Og det er på framgang det også. Av og til detter hun ut, men der burde jeg vært flink og kjørt kortere økter også. Glemmer av og til at hun er liten, for hun er jo så morsom å jobbe med!

Litt mer ro i rumpa har hun fått også i det siste, så vi har kunnet startet med å sitte og bli også. Det er en øvelse jeg vil ha minst mulig feil på, så greit å starte seriøst med det når valpen klarer å sitte stille…

I dag har vi fått ordnet bilburet vårt. Det er en liten konstruksjonsfeil på det som gjorde at det ikke var mulig å få opp en av sidedørene. Så bare Vida har hatt to dører å gå ut. Så idag var vi på jobben til en i klubben og han sveiset og ordnet det så fint nå! Et hjørne er kappet av, så nå kommer Noomi seg ut også. Veldig greit å få det gjort før ferien, siden det letter pakkinga av bilen veldig. Skal sikkert ha med meg et halv flyttelass bortover som normalt. 😛 Siden vi var og ordnet buret idag, så har jeg tatt inn ALT av hundeutstyr fra bilen. Og blir nesten skremt hvor mye den bilen inneholder når man sprer det utover gulvet her. 😛 Har måtte gjerde inn noen av lekene, slik at Noomi ikke er å forsyner seg.

Noomi er ikke akkurat lydberørt. Hun fikk oppleve ganske mange høye og nye lyder idag, og kunne ikke brydd seg mindre. Så er ikke så bekymret for skudd og slike ting på henne. 😛

Så var Vida en tur hos fysioterapauten. Og det går veldig framover med henne. 🙂 Så nå gleder vi oss bare å få beskjeden om at hun er helt frisk igjen!

Straks er det kennelleir, og alle søsknene til Noomi kommer, pluss både far og mor. Samt både en tante, noen søskebarn og noen halvsøsken. Skal også dra og hilse på valpene som er der nå, som er både halvsøsken og søskenbarn. Det blir spennende, selv om de garantert ikke er like fine som Noomi var på den alderen. 😛 Kameraet skal selvfølgelig med.

Hundene mine har en lekekasse inne, noe som er helt uproblematisk. De har stor glede av den, både med å leke med meg og med hverandre og det er aldri noen mindre interesse for «treningsleker» enn «inneleker». For Noomi betyr det ikke så mye hva vi leker med, bare vi leker med noe når vi trener. For Vida er det litt mer betydning, da ball er det viktigste for henne. Om kvelden så ryddes alle leker på plass, og Noomi vil gjerne dra de ut med en gang. Men har blitt en rutine nå og si at «lekene har lagt seg, og nå er det natta», og da lar hun de være. Sier jeg det ikke, så starter hun å rote med en gang. Merkelig hvordan de lærer seg slike vaner og setninger.

Gleder oss veldig til kennelleir. Det blir min aller første kennel leir fakisk, så man måtte ta inn enda en hund fra Sverige for å oppleve slike ting. 😀 Og er jo ikke i tvil hvem som blir den fineste frøkna på hele leiren. 😉

2 Responses to “Trening, fysio og burmekking”

  1. Ingrid Says:

    Haha! Vem som är finast beror nog på betraktaren. Du har hård konkurrans på kennellägret:-).
    Oavsett, så ska det bli fantastiskt roligt. Jag ser verkligen fram emot lägret.

  2. Mikkel Says:

    He he. Det gjør nok det, men jeg synes nå Noomi er den fineste. 😛 Men det er jo bra at alle synes at sin Endurohund er finest da! 😀

    Vi gleder oss veldig selv. Og synes det er moro at så mange hunder kommer også! 😀

Leave a Reply