Kennel Enduros leir 2012

Da var vår første kennel leir historie, og som vi har kost oss! For det første er jo bare det å være på en slik brukshundklubb et eldorado for en nordmann. I tillegg til å få se så mye slekt til Noomi, andre flotte hunder og treffe folk og fe. 😀

Samtlige kullsøsken til Noomi var der, samt mamma og pappa. Det er moro å få sett mer til Säpo enn det jeg har gjort, og det hund jeg bare digger mer og mer! Dessverre misset jeg skyddspasset han hadde idag da. 🙁 Men det får jeg sikkert se en annen gang. Som valpekjøper er det utrolig moro at også hannhundeiere er på leiren, slik at man får sett mer til foreldrene. 😀

Noomi har kjørt spor, felt, lydighet og noen økter med figurant. Er veldig fornøyd med innsatsen til Noomi, og det var først idag hun faktisk startet å bli sliten… Så hun har en utrolig utholdenhet.

Sporene til Noomi var jeg fornøyd med, selv om de ikke var «bra spor». Det ble noen nye oppgaver for henne, med tanke på å gå fra veldig høyt gress, til kort gress, og ene gangen også med god vind. Hun plukker pinner i høyt gress også, og faktisk nå så var hun ikke spesielt begeistret for å finne leker i sporet. Hun skal ha pinner mener hun… Mye større iver på de, men er jo ikke akkurat noe negativt i det.

Feltet var også bra. Hun løper fort ut, og fort inn igjen. Og jeg vet hun søker godt om hun ikke finner gjenstanden med en gang. Men på tide å få litt mer utvikling på et nå.

På lydigheten så har vi startet med fri ved foten nå, og tilbakemeldingene fra instruktøren var veldig positive! 😀 Har hatt noen få pass med fri ved foten bare, men det så veldig lovende ut med tanke på intensiteten hennes og posisjonen. Har jobbet mye med den, slik at hun har faktisk en bra posisjon, og den skal jeg søren meg være nøye på for å holde!!!

Skyddet var morsomt å starte henne litt opp i. Nå er dessverre ikke skydds tillatt i Norge da. Ellers veit jeg nok hvilken sport jeg hadde satset på. Men jeg synes det er moro. Fikk bite mest i skinn, og et par ganger i pute. Og lille Noomi som leverer alle lekene fra seg, leverer IKKE bitepute fra seg. Så det var figuranten først, og Noomi etter med aldri helt inn med den. Hverken til meg eller han. 😛 Men veldig moro å se på! Dyktig figurant som jeg likte tankegangen på veldig godt (har jo vært borti til ymse fra da vi trente IPO…).

Vida fikk gå to spor. Ett i høyt gress hvor hun overså pinner glatt, så jeg var ikke helt fornøyd med det. Men viser hva vi må jobbe med. Det andre var på skyddsplanen hvor det hadde vært aktivitet i flere timer, og det jobbet hun HARDT med og var vanskelig, men fant alle pinnene der. Så har hun fått kjørt litt lydighet, noen bevoktninger på meg selv (siden hun synes det er ufattelig moro) og ellers bare vært ute og kost seg. Neste år skal jeg ta med noe hun kan stå fast i ute, siden hun er såpass snill og grei og har mulighet til det. Men da er hun forhåpentligvis frisk også, så kan trene mer også.

Utrolig fornøyd med jentene mine. Og at Noomi faktisk er så utholdene som hun er. Er så utrolig taknemlig for å ha fått denne flotte hunden (jadda, kvalmende fornøyd med valpen min. 😛 ), så får jeg bare håpe at oppdretter er like fornøyd med hva hun har sett, om enn foreløpig en litt uoppdratt Noomi til tider. 😛

Ellers var det veldig sosialt, spiste god mat og hadde et utmerket vært bortsett fra fredags ettermiddag. Torsdag hadde vi lagkonkurranse, og det innebar utrolig mye latter og moro, samt at undertegnede må starte å trene kondis før neste år just in case… For det var rett og slett slitsomt. 😛

Bilder kommer i morgen, har ikke ork å starte med å redigere de nå. Nå er faktisk til og med Noomi ganske trøtt…

Men avslutter med et bilde av Säpo jeg reglelrett har stjålet. Fotograf er Lars Hägglund.

2 Responses to “Kennel Enduros leir 2012”

  1. Ingrid Says:

    Har äntligen tid att läsa i kapp på din blogg. Jag hann ju aldrig se Noomi i arbete, men enligt Christer (lydnadsinstruktören) var det tummen upp;-)

  2. Mikkel Says:

    Godt å høre. Og tenk så mye fin Noomi trening du gikk glipp av altså! 😛

Leave a Reply