Felt og lydighet

I dag ble det felt og lydighetstrening på Noomi, og være med å tråkke over for Vida. I tillegg så har de vært med på middag hos ei venninne, noe jentene synes er kjekt.

Vi kjørte først felt, så litt lydighet og så felt igjen. Og jeg burde gitt meg med det første feltet med Noomi. Det er veldig lett å glemme at hun er en baby enda.

Første feltet gikk bra. Hun er med å legger ut gjenstander enda, og prøver å hjernevaske henne litt på at det er gjenstand rett utenfor meg. Nå ønsker jeg ikke å «sy» feltet i noe slags mønster, jeg ønsker et felt som Vida har. Selvstendig og som er ute til de finner noe. Men jeg ønsker likevel at hun skal løpe rett ut fra der jeg sende henne, slik at jeg kan få en noen lunde styring på henne for å dekke det best mulig.
Første gjenstand sendte jeg henne med en gang, andre tok jeg henne vekk en liten stund. Hentet begge fint.

Så kjørte vi litt lydighet. Fri ved fot, utgangsstilling, sitt og bli, budføring og stå på nederste trinn på stigen og spise godis og være rolig. 😛

Fri ved foten går bra. Hun har en veldig høy intensitet der, og jeg trur det er veldig viktig å være nøye på posisjonen hennes der. Men hun har en veldig naturlig høy intensitet når hun jobber, så jeg trur hun blir veldig festlig å jobbe og konkurrere med. 🙂 Det er liksom det jeg savner med Vida. Hun gjør det meste ganske OK, noe veldig bra også. Men hun mangler det siste lille ekstra.

Sitt og bli starter å gå framover også nå. Jeg feilet henne den ene gangen hun reiste seg. Ellers holdt hun sitten bra. Og stigen er det jo egentlig ikke noe å si noe om egentlig, annet enn at hun står på nederste trinnet og spiser godis. Dette for å få inn roen allerede nå. For jeg mistenker at hun kan risikere å dra seg for høyt på intensitet der fort.

Budføringen er bare å løpe fram og tilbake mellom meg og hjelpefører. Ikke noe utgangsstilling enda. Hun starter frivillig fra hjelpefører til meg, men trenger å bli ropt på tilbake enda. Neste gang må jeg huske å gi leke til hjelpefører så den kan leke med henne på siste sending. Strekker avstand mer og mer for hver sending. Planer er at Noomi skal ha budføringen inne for å hente de poengene, for jeg vurderer å stå over dekken i både C og D om jeg har mulighet for det. Grunnen er at det legges ned så mye rare hunder der til tider, at jeg ikke ønsker at det skal skje noe negativt. Så slipper jeg å satse på de poengene, så gjør jeg det (dvs at dekken må jo gå til sist da…).

Siste feltet gikk ikke så bra. Noomi har vært litt dårlig i magen sin idag, og hun var nok litt sliten. Fin vind. Første gjenstand fikk hun være igjen på midtlinja, mens jeg gikk ut. Hun er rolig ved midtlinja da. Løp ut og henta den bra. Neste ble rett og slett for vanskelig, for jeg forsvant ut av syne. Og det er hun ikke klar til enda. Måtte avslutte med en siste positiv da, som gikk bra untatt at hun slapp den for tidlig. Har ikke satt på innkomster på henne, og det kommer jeg ikke til å gjøre i skogen før den sitter 110% på banen. Så tar i mot henne på huk (blir jo veldig stor forskjell om jeg sitter eller står…).

Så middag hos ei venninne med litt papirarbeid, så får man se om ikke livet tar litt spennende og nye retninger i løpet av høsten. 😀

One Response to “Felt og lydighet”

  1. Merete Says:

    Hvorfor går du med hunden ut når du legger gjenstander i feltet? (Og i samme gate: hvorfor skal hun se gjenstanden bli lagt ut når hun står igjen på midtlinja?)
    Spør fordi det er morsomt å lære noe nytt, jeg har aldri gjort det sånn =)

Leave a Reply