Klarsignal fra ortoped

I dag hadde Vida kontroll hos ortopeden. Og det var en optimistisk og fornøyd ortoped som undersøkte henne. Ingen hevelser, ingen væskansamling i kneet, ingen merknader på bevegelser, ingen tegn på smerter. Så nå er Vida friskemeldt fra hans side. Han mente at vi nå skulle trene videre som normalt, men selvfølgelig med opptrapping og fysisk trening først, før jeg belaster henne så hardt som man gjør med tanke på konkurranser.

Hun fikk totalforbud mot IPO og skyddstrening for resten av livet sitt da. I tilegg til at hun ikke skal belastes med unødvendig hopping av høye hindre etc. Men 85 cm gikk ikke under den kategorien. Likevel kommer jeg til å legge en del trening til rette nå, med tanke på kneet. Jeg har skifte inngang på innkallinger og apporter. Hun belaster kneet sitt mindre når hun har den gamle innkomsten, enn direkteinnsitt (det beviste hun når kneet var dårlig). Trene lite på hoppet, og kjøre inn innkomsten på lavt hinder, slutte å leke tulling med bitepølser, frisbeekasting utgår.

I tillegg så må man bli nazi med oppvarming før trening også. Samt å gå ned etterpå. I tillegg anbefalte han å fortsette hos kiropraktor, og fysioterapaut med henne.

Mandag skal vi til Kristin, og jeg håper virkelig at hun også friskemelder Vida nå. Men nå skal uansett hun belastes mer fysisk framover for å trenes opp enda mer. Hun trenger også mer kondis, og bygge opp mer muskler igjen.

Vida veier forøvrig 29.5 kg nå, og Noomi 25.9 kg.

One Response to “Klarsignal fra ortoped”

  1. Inga Says:

    Så bra, ikke morsomt med syke hunder! Så grattis til frisk Vida 🙂

Leave a Reply