Vida den tannløse…

Det blir stadig mindre tenner i kjeften på den hunden. I går kveld brakk hun P3 i underkjeven på høyre side. Lekte med Noomi, og Noomi fikk inn en real skalle i siden på munnen hennes, og vips, var Vida en tann mindre.

Så i dag bare til til veterinæren. Siden jeg er på besøk hos min mor, så ble Jeløya valgt. Eneste grunn til at jeg byttet vekk fra Jeløya, er jo reisevei når jeg bor i Oslo. Og da blir det rett og slett for langt. Ellers er jeg fornøyde med de.

P3 ble operert ut idag, samt den halve tanna av en av de hun brakk i slosskamp for 6 år siden. Den vetten mente da at den tanna bare var liten, og ville ikke høre på meg at den var brukket. Men nå ble den fjernet heldigvis.

Mens vi ventet på Vida, så trente Noomi og jeg litt.

Fri ved foten: Hun går ganske bra nå, og de lengste strekkene våre er vel 7-8 meter nå. Hun ligger veldig bra på meg uten å klenge (jeg vil ha hundene tett), har flott posisjon og intens og god kontakt. Feiler for alt tap av kontakt. Det er ikke akseptabelt så lenge hun er så god på det.

Apport: Legger apportbukken ut mens jeg har henne med meg, så går vi vekk ca 10-15 meter og hun får løpe og hente. OK fart ut og inn (gallopp begge veier). Kaster ikke fordi det blir for mye for henne. Skal starte å kjøre inn litt utgangsstilling med henne nå, men siden jeg ikke har brukt denne utgangsstillingen siden midten av 90 tallet, så det blir litt tenking for meg også. 😛

Innkomster innkalling: Siden hun ikke kan sitt og bli enda nok til innkalling, så la jeg ut en kopp med godis i. Så fikk hun løpe til den, og så kalles inn tilbake. Og vi fikk noen fine innkomster idag. Egentlig en kjekk måte å trene innkalling med valp fant jeg ut.

Forangående i line: Brukte kongstativet mitt. Eller mopseinntrykkeren som den også kalles (til den velkjente mopseinntrykkingsporten). Den så hun faktisk bedre, og hadde bedre retning mot den enn den sorte targetpinnen. Hadde den forøvrig opp ned, så hun skulle dytte på stanga, og ikke få godis på skålen. Fikk klikket og belønnet for noen repetisjoner med fin fart.

Så dro vi på besøk til Silja som eier Nirms søster Tide, og Sara. Sara har blitt 12.5 år nå faktisk, og Tide er jo 10.5 år. Tenk at Nirm kunne vært så gammel nå egentlig…

Like etter hentet vi Vida. Hun var med godt mot, og så ut som om hun ikke hadde det alt for ille hos dyrlegen denne gangen. Hun veide forøvrig 29.9 kg i dag. Dvs at hun ha gått opp 400 gram, og siden hun er blitt litt tynnere over ribbene, har hun da bygget litt muskler i det siste. 🙂

Leave a Reply