Treningsendringer

De to siste dagene med trening med Noomi, har blitt litt forandringer på for oss begge. I går var vi og trente med Anne og Anne-Gry, og vi fikk luftet en del tanker om henne høyt, og hva jeg burde og ikke burde gjøre med henne.

For det første, så har jeg innsett at Noomi passer ikke helt mine planer ang trening. Dvs jeg har lagt veldig mye shaping bort, som jeg har nevnt tidligere. Jeg kommer til å følge «grunnprinsippene» i klikkertreningen med tanke på positiv forsterkning og negativ straff. Men jeg må tenke litt anderledes. Det sitter faktisk litt inne, siden jeg hadde gledet meg til en «rent» klikkertrent hund nå. Men vi som ekvipasje passer ikke til det.

Største problemet med Noomi på trening, er at hun er ekstremt snusete og opptatt av lukter. Det er hun hele tiden når hun er ute, men på trening er det jo aldeles ikke ønskelig. Så vi har innført nytt regime nå. Vida kan ha fri mellom øvelser, mens Noomi skal nå være i 100% kontroll hele tiden mens hun er på banen. Dvs at når jeg prater med andre om ting, så skal Noomi henge i en leke. Ingen muligheter til å snuse rundt. Det er greit å få det helt vekk nå, før det blir et problem.

En annen ting er mitt engasjement i trening. Hun liker ikke at jeg blir for passiv, men blir jeg for aktiv, så blir det for mye. Så jeg må legge meg på et rett nivå der med mitt egent engasjement.

I tillegg så så vi litt på belønningene mine. Hvordan det fungerte, diskuterte hensikten med det og slike ting. Litt forandringer her gjorde ting enklere for henne.

Nå er Noomi ingen problemhund eller noe, det er bare små detaljer jeg ønsker mer av, eller mindre av. Og som jeg velger å sette fokus på for å få henne akkurat slik jeg vil. 🙂

I morgen er det sporstevne, og det skal bli en deilig følelse når jeg veit siste sporlegger er ute, og siste ekvipasje har kommet inn fra sporene. Ikke minst, sistemann på søndag… Nå er det senga her, og vi skal opp før vi vanligvis er ferdig på jobb til vanlig. o.O

Leave a Reply