Ditt og datt…

Mandag var det tid for valpekurs igjen. Denne gangen fikk de være med i skogen for å gå spor. En ting som for meg nesten er litt «must» for et valpekurs. Av de 7 fremmøtte valpene, så var det 5 av de som tok spontanspor uten problemer. De to siste fikk vi også til å gå spor raskt med litt påvirkning. Flere ble litt tent på dette, og jeg trur to av de har i hvert fall tanker om å trene litt bruks etter hvert. Og det må vel sies å være en bra statistikk? 😛

Vida fikk gå et lite demospor for de, og hun satte pris på å bli børstet litt støv av igjen. Det var ikke lange greiene, og helt ferskt med tre pinner i. Ser at hun «sliter» litt mer i vinkler ved ferske spor enn eldre, og det handler vel om at det er lukt «overalt» omtrent for henne ved ferske spor. Hadde med oss 8 stykker på slep også, noe Vida bryr seg nada om. Hun bryr seg vel ikke om de hadde tråkket oppi sporet hennes heller sånn sett. Anette var til god hjelp også den dagen, og drev pauseunderholdning og holdt litt teori for de mens de ventet.

Hundene har fått seg nye seler også nå. Easy Walk Harness. Egentlig er det bare Noomi som trenger, for Vida er jo aldri noe problem å ha med seg rundt, så sant hun ikke ser en katt. Noomi derimot forsvinner litt i luktenes verden tidvis, og da glemmer hun alt som heter å gå pent i bånd. Så i stede for å bli irritert på henne, så endres seletøy litt rett og slett. I tillegg er hun fryktelig sterk for å være et så lite knøtt, og det er jo greit at selv gamle mødre kan gå tur med henne.

Fant selene på Ebay. En norsk nettbutikk skal ha 499,- for de. Jeg kjøpte de for under 200 kr til sammen for to stykker, + porto. Totalt kom det på ca 290 kr. For TO seler. Snakk om overprising av hundeutstyr i Norge tidvis! Det samme så jeg jo da jeg skulle kjøpe metallapporter for hundeklubben. Brukshunden skulle ha 599,- for en apportbukk, men vi har vel fått tak i apporter til ca samme prisen for tre stykker i Sverige. Prøver å unngå å støtte folk som overpriser ting de luxe av prinsipp rett og slett…

Noomi har nå hatt løpetid en ukes tid nå. Hadde planer om å la henne gå uten truse, for det startet med at hun både var renslig og blødde lite. Men det nytter ikke helt når man har hund som bor i møbler. Så nå er det truse på, noe hun aksepterer uten problemer. Nå har det vært håndduker over alt, men det blir nok truse framover på henne.

For tiden er det litt tankeeksperiment på hvordan ommøblere en leilighet som ikke er mulig å ommøblere og som er utstyrt med gipsvegger… Siden jeg er forholdvis glad i å se på filmer og serier, og har nå to PCer uten DVD spillere som fungerer, så har jeg hentet opp min stasjonære PC og skal gå til anskaffelse av en skikkelig skjerm til den for å se film på. Kunne sikkert ha kjøpt meg TV sånn sett, men med tanke på at da må jeg få den plombert i tillegg til at jeg vil nok har «litt» mer glede av en skikkelig PC skjerm etterhvert, så går jeg for den løsningen. Jeg har valgt bort TV signaler mot å ha internett også (en feil i veggen gjør at de ikke kan trekke begge kablene uten å bytte alt og mest sannsynelig bryte opp veggen) og når man tenker hvor forenelig mitt liv er med TV programmer, så sier det seg selv at de pengene man betaler i lisens og alt annet for å ha TV, lønner seg å legge i DVDer for meg. 😛 Så akkurat nå gleder jeg meg litt vilt og voldsomt til å få sett på alle DVDene mine igjen. 😀

Leave a Reply