Trening??? Vi???

Ikke så mye oppdatering her i det siste, men så har det skjedd egentlig veldig lite også. Min form har ikke vært den beste, og det blir lite trening på hundene da, mest turer. Kanskje like greit at valpetreffet denne gangen var i en arbeidsuke, slik at oppdretter slipper å gremmes over hvor lite Noomi kan. 😛 Men en ting skal Noomi ha, hun er særdeles god på slipp i det minste! 😀

Noomi er straks ferdig med løpetiden. Hun har måtte pent finne seg i å gå med truse inne, noe som ikke akkurat var noe problem. På med den, og den fikk sitte i fred.

Denne uka har jeg endelig klart å finne litt overskudd til trening av dyra, noe de satte veldig pris på. Vida har jo hatt lang pause nå, og det har ikke akkurat vært noen bakdel for henne. Hun har vært skikkelig ivrig, nesten i det meste laget. Veldig mye av øvelsene hennes er fortsatt veldig bra, og bl.a. krypen har blitt litt «magisk» bedre nå som hun ikke har vondt i benet. I dag kjørte vi et ståmoment på innkallingen, og det var supert! 😀 Da fikk hun leke en stund med ballen, og jeg jaget henne. Noe av det beste som finnes!

Noomi kan lite, veldig lite siden jeg ikke har prioritert nyinnlæring på en god stund nå. Vi er dessverre kommet litt feil ut med fri ved foten, og hun går rett og slett skjevt. Så dette jobber vi med å rette opp. Jeg simpelthen hater å lære inn denne øvelsen, og har vel hatt det problemet siden all strevet med fri ved foten på Nirm… Møkkaøvelse rett og slett!!!!!
Hun starter å forstå utgangsstilling ganske bra nå, og vi har også startet å legge til å komme i utgangsstilling på innkalling fra medhjelper. Hun klarer å sitte og ligge lengre nå også, men skal være helt fri for lopper i baken før vi starter med å kalle inn fra sitt. Jobber også av og til med innkallingen til fremadsendingen. Fart er ikke akkurat hennes problem, og gallopp er noe hun beveger seg veldig naturlig i. Hun er veldig god på å bytte om «moduset» hun ligger i. Vi kan trene full fart, for så å trene noe rolig. Og det går veldig greit å bytte om med en gang. Men egentlig har vi ikke kommet så voldsomt mye lengre. Nå har ikke mine siste valper kunnet så veldig mye heller da, så jeg stresser ikke med slikt. Jeg liker at de er valper, og jeg har ikke planer om å være startklar med henne helt enda akkurat…

Hun er en liten spesiell frøken den der. Og så utrolig snill og god. Jentene koser seg utrolig mye sammen, og jeg er ikke sikker av og til om Vida synes at hun fortsatt skal ha valpelisens, eller at hun synes at en del av det Noomi finner på rett og slett er helt greit. For Noomi tråkker over henne, sitter på henne, legger labbene rundt henne om hun trenger litt støtte for å nå høyere opp. De er rett og slett veldig gode venner!

Nå flytter vi vel inn om ikke alt for lenge, og så må vi ta mer tak i treningen vår utover nå. Så det blir konkurransehund av den lille svensken til neste år. 😉

3 Responses to “Trening??? Vi???”

 1. Merete Says:

  Lykke til med treninga framover!

 2. Ann-Margret, Vinja & Bozza Says:

  Hej Mikkel 🙂
  Du måste ju fota lite på hundarna så man får se hur dom ser ut. Var jätte länge sen man såg nått kort på «lilla» Noomi.

  Hoppas att allt är bra med dig och flickorna.

 3. Ingrid Says:

  Inte bara du som varit dålig på att uppdatera. Här är en till. Och jag har varit dålig på att surfa runt på sidorna också. Vi ses snart!..;-)

Leave a Reply