4 x Bakpartskontroll

Vi har startet å trene på «oppgavene» til Noomi nå for å få en rett og fin posisjon på fri ved foten, og hittil har det gått veldig bra. Hun responderer veldig bra på treningen, og jeg trur ikke hun har så dårlig bakpartskontroll egentlig, den bare «glemmes» når man kommer inn i fri ved foten modus. Så det er det vi skal jobbe med framover. Nå var det ikke noen sånn «a ha» opplevelse at jeg måtte jobbe med den, men jeg har fått nye teknikker til det også. Det beste er at mesteparten av det er ting vi kan trene inne, på plattingen, på tur etc. Slik at det er kjapt å ta en liten økt.

En annen ting vi fikk med oss hjem i sekken, er enda en belønning for Noomi. Så hun har et ganske vidt spekter av belønninger nå som betyr noe, og noen av de kan vi faktisk ikke sette fra oss på yttersiden av ringen når vi går inn også. For at vi skal konkurrere, så avhenger det faktisk at jeg er med inn også. Det er veldig deilig å ha en hund som ikke bare jobber for det jeg gir den i form av en godis eller en leke.

Noe jeg tok med meg litt fra foredraget med Eva, var også tiden vi bruker på belønninger. At vi bruker ofte veldig kort tid på de, og tar oss ikke tid rett og slett. Særlig med Vida har jeg startet å bruke litt mer tid på belønninger, og bl.a. løper etter henne når hun har ballen når hun er veldig flink (noe som Vida synes er ufattelig moro). Skal også forsøke å feile henne på en annen måte på treninger nå, og se om hun responderer anderledes på det.

Det er ikke ofte man sitter igjen med så mye tanker og ideer fra kurs for tiden synes jeg, men dette var forfriskende motiverende på mange områder. Ikke bare konsentrasjon og fri ved foten som var hovedfokuset.

Har fått nyheten om at en av Vidas kullsøstre er død nå. Jeg vet ikke hva som feilte henne, men 8.5 år er jo ikke all verden sånn sett. Så regner med at hun har blitt syk eller skadet.

Leave a Reply