Felttrening

Da jeg trudde min gamle datamaskin var på vei til å dø fordi den ikke ladet noe mer, så byttet jeg over til min nye maskin. Og egentlig er det vel derfor jeg kjøpte meg ny maskin. Lykkelig fant jeg ut idag at det ikke er maskinen det er noe galt med, men selve laderen. Og at laderen på min nye passer den gamle. Men uansett så er den nye bedre å bruke, selv om den har «litt» mindre lagringsplass… Det får jeg overleve, og det fungerer nok greit bare jeg år fikset og mikset litt med noen PCer her i hus…

I dag har vi vært og trent felt sammen med Anne og Inouk. Det var rett og slett KALDT, men merkelig nok trengte vi ikke å kjøre så langt sørover for å finne snøfrie områder. 🙂

Vida var veldig flink idag. Et av hennes problemer i feltet, er om det kommer en bred sti eller vei langt bak i det. da slutter det nemlig langs kanten der, og det fikk vi trent på idag. Første runde gikk hun selvfølgelig ikke over veien, så fikk en påvirkning. Andre runden gikk det greit. Hun kommer tilbake i full fart og avleverer fint. 🙂

Noomi derimot var ikke like flink, og er en tålmodighetsprøve på enkelte områder. Men vi fikk nå avsluttet bra, og funnet ut visse ting jeg må gjøre, og visse ting jeg ikke må gjøre… Hun kommer bedre inn med gjenstander når jeg sitter på huk bl.a., og så lenge jeg jobber med søket, så kommer jeg til å gjøre det, og så får vi trene på korrekte apporteringer utenfor feltet til det sitter. Hun er litt i overkanten av nysgjerrig på hva som er helt ønskelig, så har funnet ut at det at hun sitter på midlinja og ser noen legger ut er foreløpig beste metode. Ellers kan hun risikere å få en spennende lukt i nesa på vei inn, og da glemmer hun gjenstanden. 😛
Det kom hester midt i feltet vårt også. Noomi var ute på ca 40-45 meter da de kom ene gangen (og de var på samme sti som henne, jeg så de ikke, men hørte de. Noomi så de). Så ropte jeg på henne, og hun kom inn i full fart. På vei inn fikk hun en gjenstand i nesa, og da bare MÅTTE hun ha den med seg inn. Fine Noomien det! 😀

Framover nå har jeg tenkt å fokusere mye på felt, fram til det rett og slett blir for mye snø til det. Og så må vi kjøre på en del konsentrasjonsøvlser. Hun har ikke akkurat verdens beste konsentrasjon, så det må trenes mer på…

I morgen er det arbeidsuke igjen. Noe vi ikke ser fram til i kulda akkurat, men det må til. 😛

Leave a Reply