Trekkhund in spe?

Igår fikk Noomi sin første skikkelige seletur. Og hun er en hund som jeg kommer til å ha mye glede av med ski på beina. For hun er både trekkvillig og veldig løpsvillig. Så det er bare å få kjøpt nomesele (eller Noomisele 😛 ) til henne, og starte å vende henne til både seler og ski.

Den andre frøkna er overhode ikke trekkvillig. Eneste gangen hun har trukket skikkelig på ski, er de gangene jeg spente Nirm løs og han løp i front. Da kunne Vida trekke. Ellers går hun mere for at «style is everything». Det SER ut som hun trekker skikkelig, og tramper veldig avgårde. Men når man kjenner i lina, så har hun bare strammet den. 😛

Så denne vinteren skal jeg få litt glede av skiene igjen. Forrige sesong, var jo Noomi rett og slett for liten, og året før der, var Nirm for dårlig helse til å henge med. Så nå er ski og smurning funnet fram. Så nå er det bare sele som mangler for den lille. 🙂

Alle julegaver er ferdige nå også. Jeg starter å jobbe igjen mandag, og da har jeg ikke fri før lille julaften, og har null planer om å panikkhandle den dagen i fullstendig kaos. Hundene får hvert sitt Hurrta refleksskjerf. De skal også få nye refleksdekken, men de hadde ikke inne størrelsen de trengte. Så det får komme etter jul. Men skjerfene er fine til å kunne ha utenpå dekken bl.a.

Det påstås at de ikke trenger nye dekken, men jeg vet ikke helt… Jenter må jo ha skikkelig garaderobe! Til nå så har de bare to vanlige BOT dekken hver, ett BOT nettingdekken hver (Vida har to faktisk), hvert sitt fleecedekken, samt et par vinterdekken som ikke er i bruk, siden vi bruker for det meste BOT dekkenene.

Eneste er at jeg må få bestemt hvilken farge Noomi skal ha som sin farge… Vida har rødt. Nirm hadde sort. Og jeg har ikke klart å bestemme meg for hva som passer til Noomi enda. Men jeg må jo få kjøpt tjenestedekken til henne snart også. Denne gangen har jeg planer om å bestille fra Mach.nu tenkte jeg. Jeg så utstyret deres under SM i bruks i fjor, og jeg syntes det så veldig mye bedre ut enn det jeg har hatt fra Kifani. Kvaliteten på det utstyret fra de, har jeg faktisk ikke vært fornøyd med… Min nye konkurransevest må jeg også få levert inn til brodering. 🙂

I dag skal jentene få komme seg ut og lekt i snøen igjen. En utmerket måte å tilbringe en søndag på egentlig. 😀

Leave a Reply