Første skitur

Da var årets gavehysteri over for 2012. Ferdig ble man også, selv om ikke alt har kommet til rette «eier» enda. Men sånn er det fleste julaftner synes jeg. At man ikke får alt avgårde til tiden, og noe byttes i romjula. Det er tanken som teller, ikke om den ligger under treet den 24. bestandig…

For min del består julaften av mye matlaging, da jeg er husets kokk. Det er vel noe jeg gjør med glede også, siden jeg er litt mer enn gjennomsnitlig glad i å lage mat. I år ble det nøttestek igjen, og nå fant jeg endelig en oppskrift jeg likte godt. Så er det bare å gjøre litt mer personlige vri på den for å få den til å passe meg 100%. Ikke alle nøttesteker er «nøttete» nok for min smak. Dagens middag ble ikke akkurat slik som jeg hadde planer om, og jeg blir barnslig skuffet når jeg ikke får ting til på første forsøk. Men da må man bare prøve igjen en annen gang. For klarte å redde den i land, og den smakte i det minste godt da!

I dag hadde Noomi sin første tur med ski inkludert. Ikke noe voldsomme greier, bare løpe litt frem og tilbake med meg på slep på en gresslette (med snø på) for å se hvordan hun reagerte i en slik setting. Minimal jaging av ski, noe mer jaging av Vida men ellers både trekkvillig og løpsvillig. Noe kommandoord må læres inn da. 🙂 Men ellers trur jeg at jeg kommer til å få glede av henne på ski. Hjelper jo på når jeg kan ta i litt mer og ikke bare stå og styre liner og konsentrere meg på hundene.

Julaften fikk Noomi seg en liten lydighetsøkt. Og de har fått forsøke å spille slike Nina Otteson spill. Det tok hun veldig raskt faktisk. 🙂 Vida syntes det var moro å spille igjen. Det er visst mest gøy med konkurranse, men minst gøy å sitte å vente på tur. 😛

Leave a Reply