Furunkulose

Da hadde Noomi time hos veterinæren, og jeg fikk bekreftet det jeg antok selv. Noomi har furunkulose. Hun er nå satt på antibiotikakur i 10 dager, og så skal vi se hvordan ting er etter det.

Noomi var like lykkelig som alltid. Først satt det en dame på venterommet, som måtte logres til. Hun fikk litt sjokk trur jeg, over en schäferhund som bobler over av lykke. Så var det inn på kontoret, og da var Noomi glad for å se veterinæren igjen. Var flink og tok prøver av labbene hennes. Noomi synes det er veldig kjekt å være der. Logrer og er lykkelig (det er hun vel strengt tatt nesten hele tiden da…), får lov til å tusle rundt og lukte på ting, turne opp og ned av bordet, hoppe og hilse på dyrlegen, kampe med båndet sitt og slikt. Og det er viktig å ha samarbeidsvilligheten hennes der. Hun skal tross alt noen turer dit i løpet av livet sitt, og det er lettere med en som gleder seg til å komme til vetten, enn en man må dra inn…

Vetten var fornøyd med jobben jeg har gjort mhp allergien hennes, og mente at det fortsatt ikke er noe vits i å ta prøver av henne enda. Men gjorde meg litt mentalt klar til våren kommer, i tilfelle hun har pollenallergi hun også.

Egne observasjoner hjemme tilsier at det er midd som er en av synderne, noe som egentlig ikke overrasker når hennes kullsøster Vilja også har testet positiv på middallergi. Hun har startet på immunterapi nå, og vi følger spent med hvordan det vil gå. En tispe til i kullet har også allergi. Essi. Det er den hunden det stod imellom da jeg plukket Noomi. Både Vilja og Essi har hatt kortisonkurer, men det har Noomi sluppet unna foreløpig.

Jeg håper Noomis furunkuloseutbrudd blir med dette ene. Men jeg gjør meg jo mentalt klar for at det blir et problem. Så jeg ikke får sjokk igjen neste gang. Hun er ikke noe flink til å ha labbene i vann enda, så vi får bare vasket de med klut enda. Så hun har fått en badematte nå som skal plasseres oppi en plastboks, og så skal Noomi lære å stå oppi denne med vann i. Så blir det lett å bade labbene etterhvert.

I forbindelse med allergien, så valgte jeg å bytte tilbake til Jeløya Dyreklinikk. Og det var et smart valg, både med tanke på kvalitet på behandlingen, pris og ikke minst hvor mye enklere det er for meg. De hører på hva jeg har å si. Nå har jeg brukt de siden 1997, så jeg kjenner jo alle de faste veteriærene. Og det er rett og slett verdt kjøreturen.

One Response to “Furunkulose”

  1. Jeanette Says:

    Tips til labber i vann:

    Ta en vaskeklut e.l. og dynk i vann og putt i bæsjepose/brødpose e.l. og få tak i en strikk. Legg den i heldynkete kluten rundt labben etter en dypp med labben først og ligge så lenge den skal.

    Fikk tipset av Hilde en gang i tiden etter ett potekutt, hun har eid bullmastiff med furunkulose.

Leave a Reply