Trening på alle tre…

I dag tok vi en ganske spontan tur til Drammen Hundepark for å trene med et par shibaer. I motsetning til forrige gang, så var det veldig stille og rolig, og mye mer behagelig å trene også. 😛

Vida fikk trent igjennom hele A programmet, minus tungapport og stige. Og jeg var veldig fornøyd med henne. Hun gjør en god jobb, viser stor glede å bli børstet støv av igjen og har ikke glemt gamle kunstner. Eneste er at hun var oppe en gang på innkalling før start, og hadde elendig ståmoment, men det er to feil som kommer etter lengre tids hvile.

Noomi fikk litt av hvert trening idag, og det gikk som furunklene sprakk bokstavelig talt. Det er tydelig at potene blir veldig mye svakere under slike utbrudd, så jeg må være litt forsikig med henne framover.

Men hun er en festlig hund å trene. Hun vil MYE, men det er ikke alltid like lett å ha tunga rett i munnen. Ting går veldig raskt, og jeg må virkelig henge med. Og noen ganger føler jeg som at jeg har fått en malle, bare med schäferhundens fantastiske sporegenskaper. 😛

Nå er hun veldig lite trent, da jeg har valgt å vente litt. Og nå ser jeg at jeg har virkelig gjort det rette med henne ved å stole på magefølelsen. Noomi er en helt annen hund å trene enn Vida, på godt og vondt. Alt går i en forykende fart hele tiden. Hun er en hund som trenger at ting er veldig svart/hvitt i treninga. Dvs hun må ha veldig klare tilbakemeldinger på hva som er riktig, og hva som er feil. Hun trenger noe mer veiledning enn Vida, og jeg må sette mer grenser for hva jeg tillater av henne. Korrigeringen består av et enkelt og rolig nei.

Jeg har også vært flink og trent idag. Så vi har søren meg fått trening hele gjengen! Jeg hadde en halvtime på tredemølle idag, og gikk/løp sånn ca rundt Sognsvann i lengde. Min løpeform er ikke akkurat noe å skryte av, og den skal forbedres veldig dette året!

Leave a Reply