3 uker på immunoterapi

I dag var det sprøytedag igjen for Noomi. Forrige gang protesterte hun litt i det jeg sprutet inn væska, så vi endret litt taktikk idag. For det første fikk sprøyta ligge ute i romtemperatur en stund, så hun ikke får sprøyta kald væske under huden sin. I tillegg til at hun fikk en tørrfiskbit mens jeg stakk, så hun var mer opptatt av den.

På disse tre ukene har jeg sett en forandring. Både til det verre, og så til det bedre. Hun fikk en periode hun klødde noe helt sykt forrige jobbuke, og hun fikk noen sår både på øreflippene og mellom noen tær. Nå har kløinga avtatt veldig mye, og sårene gror bra. De på ørene er nesten helt forsvunnet nå.

Dette er veldig positivt! Jeg vet jo ikke om det er immunoterapiens fortjeneste eller ikke, eller at man bare har klart å redusere middnivået til forholdsvis akseptabelt nivå i huset. Fordelen nå er jo at det går mot sommer, og vinduer kan stå åpne hele døgnet. Dvs mer lufting, i tillegg til at man holder en lavere innetemperatur sommerstid enn vinterstid. Ergo mindre midd.

Men. Uansett så er det positivt at det går fremover med lille jenta mi, og jeg håper at hun kommer til å bli minimalt plaget med allergien sin. Leste akkurat på FB nå om en hund på 1.5 år som ble avlivet, og som hadde stått 8 månder på kortison allerede. Så jeg er glad jeg har sluppet unna kortisonen hittil. Og håper virkelig vi gjør det videre også.

Leave a Reply