IPO kurs

I helgen så var vi ville og gale og meldte oss på et IPO kurs. Grunnen var at jeg hadde lyst til å gå for instruktørene som kom oppover, nemlig Dina Doctermann og hennes mann Henrik Pind Doctermann. Begge to danske Canis-instruktører. Jeg ønsket rett og slett et kurs med noen som kanskje kunne snu mine følelser med sporten, etter å ha trent Vida i den, og deltatt på kurs som jeg overhode ikke kan støtte treningsmetodene til.

Fredag var det terori, og praktisk trening lørdag og søndag.

Vida var første hunden min ut. Hun fikk to økter med Henrik, rett og slett for å prøve å gi henne en positiv opplevelse av IPO trening. Hun har ekstremt liten interesse for IPO noe mer, og det viste hun godt. Hun er en NBFer påstår hun, og da gjør man nok ikke slike ting. Så hun fikk slippe rett og slett, og fikk heller en økt med appelltrening på slutten av dagen.

Noomi derimot har et helt annet inntrykk av denne biten. Tenke seg å gå på kurs der man bare for lov til å leke og kampe! Hun har vel hatt tre økter totalt med bitearbeid før dette kurset, men det var full tenning med en gang hun kom ut av bilen. Hun er en hund som tydeligvis har talent for dette også, og med tanke på metodene og måten vi trente på, så var det nesten litt fristende å trene IPO framover. Men akkurat nå har jeg ikke tilgang på en figurant som vil gjøre som jeg sier… 😛

Men kurset var veldig bra, og jeg er også fornøyd med Noomis prestasjoner, samt måten vi jobbet på. Det føltes ret og slett mer riktig! 😀

Leave a Reply