Tur og trening

Det er ferie her nå, men i motsetning til «folk flest», så betyr ikke det rolige dager med lite aktivitet. Men heller det motsatte. Vi har vært på flere lange turer i det siste, noen små turer og fått trent litt også.

Onsdag var vi på en «par timers» tur i skogene her på Oppegård som endte med å bli nesten 5 timer. Lørdag gikk vi til Ullevålseter med ei venninne og hennes hund, og det ble ikke mindre enn 4.5 time. Så dagens tur ble bare en kort en på en drøy time. 😛 Noomi har fått arve Björkisselen til Nirm nå, til bruk i både sporet og på tur, og den passer utmerket! Det var mye bedre for henne å gå med den i dag, siden hun legger seg ganske godt i sela når hun går med det. Og mye bedre å bruke i sporet.

Her brukes samme seler til det meste. Turer, spor og skigåing. Mener nemlig at hundene mine ikke er dummere enn at de forstår forskjellen mellom aktivitetene. Jeg går nemlig aldri spor i snøen med ski på beina, ei heller med begge hundene i belte. Og merkelig nok så sporer de aldri da, men sporer helt utmerket når de skal. 😛

For vi har vært på sportrening også denne uka. Noomi fikk et spor på ca 230 meter på kort mose, der jeg fokuserte på nøyaktigheten. Jeg vil nemlig ha en litt nøyere sporatferd på henne, også med tanke på at hun ofte slurver i starten. Så hun fikk finne ut at det kan komme pinne ganske fort, så best å være på alerten med en gang! Hun gikk over en pinne som hun overhode ikke slo på. Akkurat det er ikke så mye jeg får gjort med. Alle går over en gang i blant (og Noomi har høy rate på å finne apporter). Men på en senere pinne slo hun, uten å ville følge opp (bare ville spore videre). Da bruker jeg å holde igjen, slik at hun lærer seg at hun SKAL følge opp når hun slår på pinne. Men hun ville bare videre. Så da tok jeg pinnen i stede, og hadde det veldig moro med den selv. Og Noomi var jo selvfølgelig ikke fornøyd med at hun ikke fikk være med å leke med pinnen!!! Videre gikk hun meget konsentrert og med økt intensitet for hun skulle ikke gå glipp av noen flere pinner!!!

Vida fikk bare et sporoppsøk. Siden vi skal konkurrere snart, så er det på oppsøkene og lydigheta vi må ha vekten, men hun skal selvfølgelig både få spor og felt før den tid! Sporoppsøket gikk bra. Lite pedagogisk lagt opp, men det fungerer for henne, og det er det viktigste.

I dag ble det apelltrening. Vida var stiv i ryggen i dag, så hun fikk bare en kort økt. Men hun trenger i hvert fall litt kommanderingstrening på enkelte øvelser framover!

Noomi har løpetid, og står vel i disse dager. I hvert fall er hun veldig horete for tiden. Heldigvis er hun helt lik å trene med som alltid, tøs eller ikke. Med unntak av noe tullete atferd hun får i løpetiden. Men det er ikke å gjøre noe annet enn å le av henne.

Vi jobbet med fri ved foten, forangående, hals, apport, innkalling og kryp. Krypen har vi gooood tid på, og skal ha en BRA kryp. Så vi jobber smått og rolig på den øvelsen.

Ellers er det to uker fri til, og det er ikke akkurat vondt. 🙂 Selv om det ble hjemmeferie, så får vi tiden lett til å gå. Hundene klager heller ikke, med å kunne nyte alt det fine høstværet!

Leave a Reply