En sjelden oppdatering

Etter rett og slett problemer med å komme meg inn på hjemmesiden min, så har det vært stille her. Men en sjelden oppdatering kommer nå en gang.

Da jeg skrev forrige innlegg så hadde jeg akkurat fått svar på SPOT testen til Noomi, og vi stod i et fôrdilemma. Jeg kontaktet V&H om de hadde mulighet for å lage noe eget til meg, men jeg fikk ikke svar fra de engang. KjøttNils ble også kontaktet for å høre om både ingredienser og prislister, men også her glimret svaret med sitt fravær. Det burde vært i det minste god kundebehandling å gi et svar.

Valget falt på et svenskt fôr som heter Bravo. Ikke at forhandleren der var av den mest hjelpsomme, men jeg fant en butikk i Karlstad med noen som hadde utmerket kundeservice. Så en høstdag satte jeg nesa mot Sverige og hentet inn en del hundemat. Hundemat går heldigvis under «3000 kr regelen», og ikke kjøtt-kvote (Tollvesen kontaktet for å få avklart det). Etter alt for mange timer på veien, så fikk jeg nå maten hjem.
Hunden synes dette er et velsmakende fôr, og de nyttegjør seg det ganske godt. Vida gikk til og med opp i vekt unormalt raskt til å være henne. Det er enkelt å tine, og enkelt å porsjonere. I motsetning til V&H som jeg måtte ha et par dager i kjøleskapet før det var ting, så trenger dette kun en dag.
I tillegg har jeg funnet en pølsetype hos XXL sport som har typer som ikke inneholder ting Noomi ikke skal ha. Og jeg tenkte å prøve ut dette som godiser. Om det faller i smak, så er jo de også mulig å bruke som mat når vi reiser bort også.

Noomi har også startet på runde to med vaksinen sin. Hun har tatt sin tredje sprøyte i dag, og er en tapper og flink liten hund. Og logret mens jeg injeserte vaksinen. Starter å bli dreven til å sette sprøyte på egen hund nå… Siden hun er midt i røytetiden, så er hun på sitt verste klømessig sett. Hun får en veldig stiv og stikkende pels når hun er nedrøytet som jeg trur bidrar til irritasjon i huden. Likevel er pelsen denne gangen noe mykere, og hun klør mindre.

En annen meget positiv ting er at nå er det ett år siden hun slet med furunklene, og de har ikke vist teng på å komme tilbake overhode! 😀 Det er vel det jeg er mest lettet for av alt. Kløe kan vi leve med begge to, de furunklene kan hun ikke leve med om skulle blitt kronisk.

7. desember ble hun forøvrig 2 år. Ikke sånn å tenke at hun har så store planer om å bli voksen med det første. Vida blir jo 10 år i mars i år, og har vel heller ikke store planer om å vokse opp. Livet er så mye morsommere når man kan leke og ha det gøy! Til å være 10 år, så er Vida fortsatt utrolig god form og ungdommelig, både i kropp og sjel. Om enn blitt noe gråere i barten.

Vida har blitt pensjonist nå, så fra i år skal jeg satse på Noomi å konkurrere. Så det vil si at vi må legge oss i hardtrening mot sesongstart nå. Det skal bli morsomt å starte med henne. Vi har ikke de store resultatmålene i år, men hadde tenkt på å få opprykket til B i løpet av året, i tillegg til opprykk til klasse 2 lydighet. Det blir nok bare spor på henne og det er det vi kommer til å satse på. Og konkurrere litt i lydighet for moroskyld tenkte jeg.

Nå ser det ut som det kanskje kommer et nytt regelverk som er FCI godkjent, som kalles «Nordic Style«. Og dersom det blir noe av det, så skal jeg se om det ikke blir noen start på oss der også. 🙂

I midten av desember var vi i Ås og gikk jordespor. Begge jentene fikk hvert sitt spor. Vida fikk et med oppgaver sammen med Inouk, men siden Inouk byttet spor underveis, mens Vida gikk riktig, så endte de med å gå etter hverandre et stykke. 😛 Etter halvgått spor så koplet jeg av lina, og lot Vida frispore siste rest. Det er en ting jeg har lyst til å jobbe mer med henne framover, bare fordi det er veldig moro å se hvor konsentrert og fint hun jobber fullstendig på egenhånd. Med Vida har jeg litt mer tid å gjøre andre ting underveis, så da benyttet jeg muligheten til å filme henne litt. Dere finner videoen her.

I felt har poletten falt litt ned for svensken. Og hun viser veldig fine takter. Hun har en forrykende hastighet inn med gjenstandene, så det er tydeligvis stor glede i å dele ting man finner! Framover nå har jeg tenkt å kjøre mye korridorer med henne. Vida får selvfølgelig også gå felt når vi trener, men siden jeg legger opp treningene etter Noomi, så blir det jo ikke store utfordringene for henne. Så hun får heller få bryne seg på spor.

Et av nyttårsforsettene bør kanskje være å oppdatere bloggen litt oftere. Men ting går lettere når man får tilgang til hjemmesiden sin. 😛

One Response to “En sjelden oppdatering”

  1. Lone Says:

    Koselig å lese bloggpost fra deg igjen!

Leave a Reply