Noomi operert

Da var Noomi operert. Hun ble operert av Thomas Sissener ved Oslo Dyreklinikk på Ensjø.

Møte med veterinæren i morges var med beskjeden om at alle bøyesenene ut i labben hadde røket. Det positive var at såret hennes satt høyt oppe på beinet, for da var det større sannsynlighet for at det var lett å hente fram senene igjen. Han var veldig positiv til at det skulle være mulig å sy de sammen så lenge de fikk tak i de.

Noomi var sitt vante jeg. Travelt med å komme seg opp på bordet som vanlig (viktig å stå der når man blir undersøkt!), og fulgte med dyrepleieren ut på nye eventyr. Den hunden der har vært gjennom mye nå, og likevel er hun glad, lykkelig og fornøyd med livet.

Kirurgen ringte litt over fire, og kom med verdens beste nyheter. De hadde fått sydd sammen alle senene hennes! Gleden er ubeskrivelig. Nå er det verste overstått, og rehabiliteringen kan starte. Seks uker med gips, og så starter opptreningen. Hvor lenge og hva den består av vet jeg ikke enda, men det får jeg vite garantert i morgen når hun skal hentes. Noomi skal overnatte på dyreklinikken for å være til observasjon. Det er tomt her hjemme uten partysvensken min, og Vida savner henne også. Men i morgen er hun hjemme.

Men jeg undres over hvordan to veterinærer kan gi to så forskjellige beskjeder som jeg har fått i går og idag. For å bruke gårsdagens dyrlege egne ord, «Man kan ikke sy fast fiskesnøre i fiskesnøre». Han mente tross alt at man ikke kunne fikse labben hennes bare ved å se på den. Dagen etter er hun da sydd sammen. Jeg er veldig glad for at jeg hørte på anbefalingene jeg fikk om å få tak i Sissener, og at han hadde mulighet for å operere henne. Forskjellen mellom de to dyrlegene er da megastore. Og ved første anledning så skal den andre veterinæren få vite at ODK hadde da et fiskesnøre å sy de fast med. Mitt valg av hvilken dyrlege jeg reiste om søndagen Noomi skadet seg har gjort stor skade, men heldigvis er det rettet på. Og jeg kommer nå til å gjøre litt endringer i bruk av veterinærer etter hva som feiler henne.

Jeg kommer til å dokumentere rebabiliteringen til labben til Noomi med bilder her. Der ligger bilde av hvordan den normale høyrelabben hennes ser ut, og hvordan venstrelabben hennes så ut i går. Tenkte det var interessant å se framgangen hennes.

Nå gleder jeg meg til å få henne hjem igjen. I kveld skal det bare slappes av siden jeg mildt sagt er sliten etter alle følelsene som har vært i omløp de siste dagene. 🙂

One Response to “Noomi operert”

 1. Merete Says:

  Viktig å vege ut fra hva man skal ha hjelp til ja! Mia har også blitt operert av Thomas en gang – og jeg er sjukt fornøyd med kundebehandlingen! Han ringte til og med etter fire dager for å høre hvordan det gikk med kvalmen(!) til Mia (som jeg hadde ringt til respesjonen å spurt om dagen etter operasjonen) og om vi trengte noe mer oppfølging!

  ODK er veldig profesjonelle med gode rutiner og hyggelige folk. Har noe snusk derfra også – men da vet jeg det – og vet også hvor jeg skal dra neste gang jeg skal ordne med akkurat det området, for har funnet et bedre alternativ 🙂

  Til annen daglig oppfølging bruker jeg en annen veterinær som også er superfantastisk og tar godt vare på meg og hundene mine – noe som er kjempeviktig når jeg er der «hele tiden».

  Hurra for å kunne dra til ulike veterinærer etter behov – og for ny vurdering! =)

  God bedring og pass på dere selv!

Leave a Reply