Noomi hjemme!

Da var lille Noomi kommet hjem igjen. Og det var deilig å få hentet henne, og få henne med meg hjem. Hun var glad for å se meg, og hadde mye å fortelle og klage om med en gang. Hun er gipset opp til kneet nå, med labben «som en ballerina» som det så pent stod på arket jeg fikk med meg hjem. Hun går allerede veldig bra med gipsen sin, noe som visstnok ikke var supervanlig å gjøre med en gang.

Nå er det 6-10 uker med burhvile. Altså fullstendig ro bortsett fra å gå på do. Kun da de små lufteturene i bånd. Ikke gå i trapper, opp og ned av sofaen og slike ting. Planene er at hun skal enten stå i bånd eller være i bur da til en hver tid innendørs. Nettene jeg er på jobb blir det bur (hun vil ha hundepass heldigvis), mens nettene jeg er hjemme kommer jeg til å knyte henne fast innerst i senga mi (som da ikke har bein lengre. 😛 ). Bur når man er i dusjen etc. Vi skal inn og skifte gipsen og ta stingene om ca 10 dager. Og det blir spennende. Ellers må jeg følge med på den hele tiden, og at ingenting går galt. Så skal den byttes enten annen hver eller hver uke, alt etter som hva som trengs.

Så kommer rehabilitering og opptrening. Det kommer til å bli en spennende tid framover. Det kommer både til å ta lang tid, og koste en god del penger. Men hun er verdt hver krone og den tiden jeg må legge i opptreningen hennes. Jeg ser litt mer positivt på dagene framover nå, og at vi skal greie dette sammen. 🙂 En slik fantastisk hund fortjener en sjanse! 🙂

Sommeren blir nok litt ampurtert for oss aktivitetsmessig, men det får vi ta igjen til neste år. Dessverre så utgår kennelleiren for oss, men vi har lovet oppdretter og heller komme på besøk når Noomi er frisk igjen. Jeg er heldig og har ferie når gipsen mest sannsynlig skal av, og det er jeg glad for. Hundepass er ordnet slik at Noomi aldri trenger å være alene hjemme med gipsen på heller.

Bare et lite dårlig mobilbilde av Noomi, men det er ikke akkurat foto som står øverst på aktivitetslisten vår nå. Vises ikke så godt, men hun har fått et hjerte på gipsen sin. Har også kjøpt en slags sokk som er vanntett og dekker hele gipsen. Så med den og regndekken, så vil hun ikke bli våt heller når hun skal ut på do og det regner (vi bor i Norge, det kommer til å regne før gipsen skal av).

Vida er glad for at Noomi er kommet hjem igjen. De er veldig knyttet til hverandre, men Vida er nok hakket mer knyttet til Noomi enn omvendt. Noomis skade vil jo gå utover Vida med tanke på aktiviteter, men turer til henne er også ordnet. 🙂

Så nå er det bare å ta fatt i den lange veien vi har mot en frisk Noomi, men den skal vi gå sammen. Og heldigvis har vi dyktige folk rundt oss med god kunnskap.

One Response to “Noomi hjemme!”

  1. Merete Says:

    Hei igjen!

    Av nysgjerrighet; hvorfor kan hun ikke være alene med gipsen på? Eller ligge i buret i bilen når du jobber?

    Merete =)

Leave a Reply