Tur til Scandi Orthopedic

I dag var det tur til Scandi Orthopedic som stod for tur, for å møte Christoffer Johansson som skal lage en ortos til Noomi (eller skinne som jeg foretrekker å kalle det). Han holder til på Blå Stärnans Djursjukehus i Göteborg. Grei kjøretur, vi hadde god tid og kom tidligere inn enn timen vår var.

Etter de siste 3.5 månedene hadde det vel ikke vært så rart om Noomi hadde startet å vegre seg for å gå til dyrlegen. Men nei da. Hun er like glad og fornøyd som før, kanskje enda litt mer ivrig og fornøyd. Travelt med å komme seg opp på bordet, logrer og er rett og slett happy, happy, happy. Det ble tatt mål av beinet hennes, omriss av labben (kilte!!!) og så ble det tatt en avstøpning av den ved å legge på en slags bandasje som stivnet. Noomi logret seg gjennom seansen hele veien.

Skinna er ferdig til henting neste mandag, så da blir det en tur ned igjen for å hente den og lære å sette den på, ta av og slike ting. Så skal Noomi lære å bruke den før vi skal avtale en ny operasjon. Fikk se en liknende type skinne som Noomi skal få, bare at denne hadde kun et ledd på, mens Noomi sin skal få to. Så nå er det bare å vente en ukes tid så vi kan sette nesa sørover igjen. 🙂

Jo lengre jeg kommer ut i denne rehaben med Noomi, jo mer imponert over psyken hennes blir jeg. Nå har hun vært i ro i 3.5 måned. Kun med båndturer, vært og svømt en gang og ellers bodd bak kompostgrinder. Og hun er fortsatt glad og fornøyd, ikke stressa, ikke deprimert, ingen stereotypisk atferd eller noe som viser tegn på mistrivsel. 🙂 Så hun har en utrolig mentalitet. Særlig med tanke på at hun også er en aktiv hund med stor motor og arbeidskapasitet.

Denne tegneserien kunne egentig ha handlet om Noomi. Skulle tru at ingen kan være så lykkelig som hun, men det virker tydeligvis. Og det er det viktigste. 🙂

Leave a Reply