Svar på siste prøver

Da var svarene på blodprøvene fra Tyskland kommet. Og det er ingen tvil om at Noomi har svikt i bukspyttkjertelen. Verdiene hennes var lave. Hell i uhell, så er dette en sykdom hun kan leve med og fungere som normalt når medisinene starter å virke. Vi får trøste oss med at det kunne alltid vært verre, hun er ikke planetens sykeste hund og hun har ikke svekket livskvalitet utover at hun ikke har kommet skikkelig i gang med rehab.

På disse få dagene har jeg allerede hørt om to hunder som er tett beslektet med Noomi via farssiden som har samme diagnose, og jeg har ikke leitet engang. Jeg har vurdert å poste «etterlystninger» på noen schäfersider på FB for å se om jeg klarer å spore opp flere slektninger med samme sykdom, for å se om det er noen sammenheng mellom hvor de er beslektet (er det de samme kombinasjonene som dukker opp i hver stamtavle, så får man jo nok en god pekepinn). Jeg aner ikke hvordan sykdommen nedarves, så langt har jeg ikke kommet å sette meg inn i den. Så vet ikke om begge foreldre må være bærere eller ikke for at det skal slå ut. Eller om det vites hvordan det nedarves. Eneste jeg vet er at schäferhund (selvfølgelig…) har da en arvelig form for kronisk bukspyttkjertelsvikt (hva er det som ikke er arvelig sykdom hos schäferhund egentlig…).

Medisinering startet idag. Den er egentlig ganske enkel, og består i av å blande et pulver av frysetørket bukspyttkjertel i maten hennes og la den stå minst 12 timer i romtemperatur. Jeg vet ikke helt hvor lang tid vi bruker på en boks enda, men dato er skrevet på den for å få en pekepinn over hvor lenge de varer.

I dag blandet jeg inn kosttilskuddene også, for om hun ikke bryter ned maten, så bryter hun vel ikke ned kosttilskuddene heller. Heldigvis var kjøttet hennes lett å kjøre med stavmikser, så da arvet Noomi en gammel en jeg ikke bruker selv, og jeg slipper problematikken med food prosessor. Egen bolle har hun og fått nå. Jeg kan strengt tatt få tak i bukspyttkjertler på slakteriet og male opp selv, men akkurat den delen trur jeg at jeg glatt står over. Jeg er overlykkelig over at jeg har funnet fôr som ikke innebærer å dele opp kjøtt i bokser, men bare å tine burgere og boller. 😛 Så jeg foretrekker å få det i pulverform og ikke grise rundt med ting som lukter ekkelt.

Nytt kapittel har startet i livet vårt men trur vi kommer fort inn i vanene med den. Eneste jeg «bekymrer» meg over er ferier, men siden jeg har hørt rykter om at de både har stikkontakter og strøm i Sverige, så skal nok det gå greit også. Noe lengre unna kommer jeg nok ikke til å reise med henne.

Papirer på dispenasjon fra SKK kom allerede i dag, så da skal jeg få ordnet time neste uke for å sende de inn. NKK er ikke like raske med å svare som SKK, så har enda ikke fått svar på om det gies dispenasjon for denne sykdommen i Norge eller ikke enda, eller om de ikke gir dispenasjon for medsinering for to sykdommer. Men som jeg skrev i bloggen i går, jeg gir egentlig litt beng i om jeg får det eller ikke. Jeg trur ikke vi kommer til start uansett. Så det blir for å evt bli med på korningen i år, om jeg velger å bruker penger på den…

Leave a Reply