Nye medisiner

Noomi har som de fleste har fått med seg, fått diagnosen EPI i januar i år. 17/1 fikk vi medisiner, og startet på de 18/1. Frysetørket bukspyttkjertel fra Provit. Den første boksen gikk veldig bra. Kjøttet brøt ned, luktet og så ekkelt ut og alt hva jeg skulle ha sluppet å holde på med. Men hva gjør man ikke får hundene sine… Vekta gikk oppover. Nå har hun ikke kunne blitt veid på en stund pga at hun har ventet på tester ang MRSAen hun har hatt, så det er jo bare øyemålet med at hun ble i bedre hold, mindre bein som stakk ut etc som gjalt.

Vi kunne starte å gå turer igjen, og det lengste vi har vært borte fra bilen nå er 40 minutter. Det går veldig fint med bein og labb, og den delen er jeg ikke bekymret for lengre, annet enn at hun må få mer muskler på kroppen før hun kan leve helt som normalt. Hun har dårlig kondis forståelig nok, men det er også en ting som kommer fort på hunder. Hun er ung også. 🙂

Så startet vi på ny boks. Og variasjonene på hvordan kjøttet be brutt ned har vært stor. Noen dager er det nesten ikke synlig at det har ligget 12 timer og «godgjort» seg og nærmest luktfritt, andre dager som normalt. Forrige uke gikk jeg til innkjøp av en sekk med Hills z/d for å se om det er kjøttet som er problemet, at pulveret ikke klarer å bryte det ned skikkelig. Samme skjedde her. Fra suppeliknende gøgge to av dagene, til seig sementgrøt den andre (bladet kjøtt og tørrfôr, rent tørrfôr kan jeg vel gi henne sugerør for å få det i seg). Hun har også gått ned i vekt i det siste, og blitt like tynn igjen som startpunktet. Hvor stor % av bukspyttkjertelen hennes som virker, vet jeg ikke. Men skal spørre om det er mulig å se noe ut av tester på det neste gang.

Heldigvis postet Ingrid et bilde av ulykkesfuglen Noomi på FB, og en av hennes venner igjen der har en hund med EPI. Og jeg fikk raskt tips om andre medsiner. Veterinæren kontaktet så fort jeg stod opp mandags morgen, og han var positiv med en gang til å prøve nye medisiner. Så turen bar til apoteket for å få tak på de. Suppegørra gikk i dass, og Noomi er tilbake på 100% Bravo Vilt nå. Forhåpentligvis vil dette fungere, slik at hun kan gå over på Mush når vi er tomme for Bravo (de skal starta å tilsette gulrøtter i maten nå).

Medisinen hun får nå heter Creon 10 000 og er reseptfritt. Hun får to kapsler av den til hvert måltid. Kjøpes på alle apoteker, og finnes i tre forskjellige styrker. Og det er ingen poeng i å gi til hunder som ikke er syke som forebygging. Det er penger i dass rett og slett.

Jeg liker å dokumentere ting med bilder, og kommer til å gjøre det med vektoppgangen på Noomi nå også. De bildene blir lagt ut på en egen side som er passordbeskyttet. Ta kontakt for å få passordet. Hun er tynn nå, og jeg har ikke lyst å legge de bildene ut for «gud og hvermann» på nettet.

Leave a Reply