Korning og vektøkning

I helgen var det korning av E kullet til Enduro. Tre hunder stilte til start, en har fått godkjent KORAD tittelen sin tidligere i år, en meldte avbud og Noomi da som ikke er med på noe som helst annet enn å leve livet for tiden. I tillegg stilte to hannhunder fra F kullet (som er da halvsøsken og fettere). Alle hundene fikk godkjent mentaldelen, det var ingen eksteriørbeskrivning der. Første gang jeg har vært på en svensk korning, og inntrykket jeg sitter med er at den norske FAen er litt «tøffere» for hundene. .

Kjøreturen var lang for bare å være tilskuer, særlig siden det var en omkjøring på over en halv time på veien vestover også pga en bru som var stengt i en retning. Men jeg fikk i det minste gått litt amok i vegan avdelingen på en Maxi Mat i Uppsala! Var innom der både til og fra Östhammar, og stod bak en annen veganer i køen begge gangene. Men fikk nå hamstret litt digg mat i hvert fall! 😀 Vi bodde helt greit, men uten varmt vann i et døgn. Må innrømme at jeg ble litt lei av å vaske hender i kaldt vann etter å ha vært på dass. 😛 Lydbøker er et must for slike turer, og jeg fikk hørt hele «En mann som heter Ove» og startet på «Veien til Jerusalem».

I går var vi og tok ormekur igjen. Og veiedag for begge jentene. Vida har gått ned litt over 1 kg som hun trengte, mens Noomi har gått opp i vekt igjen. Nå veide hun 27.5 kg, og det er rundt 3.5 kg mer enn hva hun veide da hun startet på Creon. Nå er hun 0.5 kg unna hva som er laveste normalvekt for henne, men hun skal helst opp til rundt 30 kg. Hun har veldig varierende normalvekt, alt etter hvor mye muskler hun har. Hun bygger store, eksplosive muskler veldig fort, men de forsvinner fort også utenom sesong hvor hun trekker mye (dvs båndtvangsperioden). Vida derimot er veldig lik i vekt hele året, og har aldri hatt en «bolemuskel» i sitt liv…
Vida måtte ha nytt pass, siden hun hadde fylt ut passet sitt nå. Trur det er veldig stor variasjon på hva det koster, både mellom klinikkene i Norge og ikke minst i Sverige. Passet i seg selv kom på 50,- kr og ormekuren for begge hundene 150 kr (har med medisin da). Jeløya tok nesten 600 kr for ormekur for to hunder når jeg ikke hadde med tabletter. Oslo Dyreklinikk er ikke rimelig på det, og heller ikke Follo Dyreklinikk. Billigst ut her er nok Sinsen Dyreklinikk, men siden Holstad Dyreklinikk er nærmere og utenfor bomringen, så går det nok opp i opp og betale 50 kr mer der. Når det kommer til slike småtterier, så er jeg ikke tro mot dyreklinikker akkurat.

Litt styr er det med å få kjøpt medisiner til henne av og til, siden de fleste apotekene påstår at det er reseptbelagt, noe det ikke er. Kanskje det er noe nytt fra i år, men på samtlige apotek unttat ett så ha de påstått at de er reseptbelagt. Et har også nektet å selge uten resept. Derfor er jeg nøye på å kjøpe en ny boks med en gang jeg åpner en, slik at jeg alltid har mulighet til å finne andre apotek om noen slår seg vrang. Kjenner jeg er glad for å ha tilgang til døgnåpent også når jeg jobber (som har vist seg å være nyttig mer enn en gang).

Vi har også hentet ny ladning med allergimedisiner til Noomi, og nå er hun på sprøyte hver 14 dag. I tillegg har hun hatt et skikkelig allergiutbrudd i huden for første gang med noen sår der og klør en del. Så vi har daglig dusjerutine nå, med to forksjellige Duxo sjampoer. Hittil fungerer det veldig bra. Hun klør mye mindre og er blitt mye bedre i huden. Jeg trur det ble rett og slett litt mye for immunforsvaret hennes med pollen, tørrfôr og medisinendringer. Pga EPIen kan hun ikke få kortison, og pga MRSA kan hun ikke få antibiotika eller pencilin heller. Så all behandling må skje utenpå i slike situasjoner. Badingen tar Noomi med ro, men det er litt kjedelig å vente 10 minutter på at shampoen skal virke. Det er ofte tilbud på badingen her i hus, og jeg får «bad 1 hund, frotter 2 hunder». Det er det beste med å bades, så Vida vil ha en runde med håndduken selv om hun ikke bader. 😛

I går fikk vi oss en god tur i skogen endelig. Vi satset på å gå vår korte favorittrunde (ca 1 time), og kom oss opp til «snu steinen» vår og tilbake igjen uten halt Noomi. Hun var sliten, men det er lov. Hun har ikke gått så langt eller så kupert siden skaden og sykdommen sin. Utrolig deilig vær, og litt smak av sommer med shorts og baris vær i skogen som var deilig folketom. Traff på noen syklister ved bilen før vi skulle gå, og de var veldig imponerte over hvor lydig Vida var. Veldig kjekt at Vida var ferdig med sin «skal bare» før de kom, og kunne sitte pent mens jeg tok og selet på Noomi (som ikke er like pent og pyntelig bestandig). Samtlige gjørmehull på vei opp ble undersøkt. Heldigvis fant de en renere dam senere og vi unngikk alle gjørmehullene på veien ned. Det er litt rart å glede seg til høsten allerede før sommeren har startet skikkelig, men akkurat nå gleder jeg meg til båndtvangsperioden er over og Noomi kan få løpe fritt i skogen igjen sammen med Vida. 🙂

Leave a Reply