Vida operert for kreft

Siden Vida starter å dra litt på årene, så har hun en årlig seniorsjekk hvor det taes blodprøver og sjekker at alt er tipp topp med henne. De aller fleste prøvene hennes har vært fine, men denne gangen så ble det oppdaget at en fettkul hadde startet å utvikle seg negativt. Det ble tatt biopsi av den i november i fjor, men da var det bare fettceller der. I år ble det funnet kreftceller.

I går ble Vida operert ved Din Dyreklinikk i Sandefjord, av Thomas Sissener. Operasjonen var vellykket og de trur og håper at alle kreftcellene er tatt ut. Garantier har man jo aldri, men dette er heldigvis en kreftform som ikke kommer så ofte tilbake etter at den er fjernet operativt. Nå er det to uker med kort bånd og mange restriksjoner for Vida, men det går bra. Hundevakt har hun hele denne tiden, så hun skal slippe å være alene hjemme mens hun er syk. Hun må også ligge mykt de neste to ukene, men det har hun gjort de siste snart 10 årene uansett. Bein på senga er fjernet igjen, og vi har campingliv på gulvet et par uker nå.

Behandlingen vi fikk på Din Dyreklikk var veldig bra. Vida har problemer med ryggen sin og låsninger i den, så det å løfte henne når hun er dopet er viktig å gjøre korrekt (noe som ikke ble gjort under biopsitakningen ved en annen klinikk, der kom hun ut bærende som en ball ut av operasjonssalen trass i flere beskjeder fra meg om å være forsiktig med ryggen hennes). På Din Dyreklinikk fikk jeg tilbud om å overvåke all løfting helt inn på operasjonssalen. 🙂
I tillegg er ikke Vida den flinkeste til å våkne fra narkose uten meg, og hun kan stresse veldig da. Så vi fikk et rom for oss selv der hun fikk våkne ved siden av meg. Etter hvert så bestemte Vida seg for at hun ville hjem, så da var det bare å dra. Veldig taknemlig for at de tar alle mine bekymringer og ønsker alvorlig, som letter ting for oss alle.

Det ble tatt røntgen av lungene hennes også, og de var fine. Det var en litt sånn bare overhysterisk eier opplegg.

Mens Vida var inne til operasjon, så ruslet Noomi og jeg rundt i Sandefjord. Vi tok litt bilder, Noomi hoppet rundt, synes det var dumt at ingen ville snakke med henne eller leke med henne og oppførte seg akkurat slik som Noomier bruker å gjøre. Hun er som en liten villhest som bobler over av livsglede bare fordi hun kan. 🙂

Natten har gått greit. Vi var tidlig i seng i går, og sover litt stykkevis og delt nå. Vida er kravstor som hør og bør. Det er lov når man er nyoperert gammel dame. Heldigvis går også verden framover med utstyr hundene bruker etter operasjoner, og det er ikke bare hvite, digre lampeskjermer som er å oppdrive (noe som går utover meg om jeg putter på henne, jeg kan bare glemme å få sove da). Så Vida har fått et «erme» på beinet sitt som sitter over operasjonssåret. Nå er hun flink og ikke drar av seg ting i tillegg da, så ikke noe problem sånn sett. 🙂

Så håper jeg at dette går inn i historien nå som «da Vida hadde kreft» bare. 🙂 Vida har flere godiser å spise, flere timer med kos å få, flere turer å gå, må leke mer med Noomi og nyte livet enda en stund. Har lovet henne at vi skal campe igjen til sommeren, leke i snøen i vinter (om den kommer), bade og flere ting å oppleve. 🙂

Leave a Reply