Marsutfordring og trening

I dag var vi sosiale og dro og trente brukslydighet. Planene for dagen var å få trent forangående i line i to forskjellige retninger med Vida og avstand på Nirm. Nirm får holde seg til lydighetsprogrammet han…

Som sagt, så gjort. Nirm fikk gå litt fri ved foten først. Og endelig starter jeg å få en god følelse på den øvelsen. Den har vært manglende i flere år egentlig… En av grunnen er at jeg har erkjent at det jeg liker og det dommere liker er to forskjellige ting, og i stede for å strebe mot det dommer liker, så gjør vi det som føles riktig for oss. De gangene Nirm har fått høyest karakter i fri ved foten, er faktisk de gangene jeg har vært mest missfornøyd med ham, bortsett fra den ene gangen vi fikk 5… Ikke at fri ved foten vår er så ekstremt grufull på konkurranser, for vi har fått ofte 8-9 i karrakter…

Avstanden til Nirm terpet jeg på bevegelsesmønsteret. I og med at vi trente på asfalt, så får han ikke de kjappe utførelsene av momentene. Han sparer seg veldig i alt han gjør da. Han har som oftest et godt bevegelsesmønster, men har av og til noe framdrift som jeg ønsker å få vekk.

Vida hadde to økter med forangående i line. Og vi forsøkte oss med ståmomentet og. Og i dag fungerte det faktisk ganske bra. Hun var rolig og sanset, og hun stod forholdsvis bra på ståmomentene og. Andre runden feilet jeg henne på retningen, for hu dro for skjevt ut på siden. Og ang ståmomentent… Det er ganske magisk å trene på ting egentlig, rart med det egentlig?

Marsutfordringen er å rygge mer enn 5 meter bakover med fører som står i ro. Så jeg måtte måle gangene min, og fant ut at om jeg står ved ytterdøra, så rygger hundene litt over 5 meter om de passerer dørstokken inn til stua. I tillegg må de rygge rett, for om ikke krasjer de i inventaret i gangen. Gulvet i gangen er steinfliser, så det er jo veldig lett å se framgangen til hundene og. Så jeg fant ut at det var et ypperlig sted å trene rygging.
Siste jeg gjorde før jeg la meg i natt, var selvfølgelig å starte på utfordringen. Og med Nirm så var den i boks på fjerde repetisjon… Ingen sak å rygge ut dit. Så vi får vel filme gangrygginga hans. Vida derimot er på stadiet «noen skritt» bare. I tillegg så er det faktisk farlig å rygge i gangen, fordi man kan krasje i ting!! Så det tenk… Så der har jeg noe å jobbe med…

På konkurransefronten har jeg valgt avstandskommandoen på Nirm, og egentlig kryp på Vida. Men etter å ha tenkt meg litt nøye om, så har jeg funnet ut at foreløpig har jeg bare innendørstreningene å trene kryp på. For alle steder som er brøytet her så er det nesten kun asfalt, og der det ikke er asfalt, er det mye snø. Så jeg trur jeg må forandre på det rett og slett. Da må jeg nesten satse på noen klasse 2 øvelser? Så da trur jeg at vi skal satse på rute på henne denne månden… Det gjenstår bare tre øvelser på klasse 2 programmet egentlig, så nå er det på tide å få de i boks egentlig.

Sent i går kveld ble forresten siste prosjekt innenfor webdesign ferdig og publisert. Den finnes her. Dropp av en lite kommentar i gjesteboka til Grete da. 😉

4 Responses to “Marsutfordring og trening”

 1. Inga Says:

  veldig bra design, likte det godt.

 2. Grete og co Says:

  Jeg er i alle fall superduperfornøyd 😀

 3. Maja Says:

  Nice work!
  Tenkt å skifte beite? 🙂

 4. Tora og Jeff Says:

  Veldig flott side du mekket til Grete 🙂

Leave a Reply